Som vi beskrev i artiklen om mosfjernere er det for mange mennesker et problem med mos i haven. I denne forbindelse nævnte vi også, at man kan vælge at vertikalskære sin have. Det er ikke en god løsning for alle – men det kan give dig en ny og meget frisk have at se på, hvis du har den rigtige type og gør det på den rigtige måde.

Hvad er en vertikalskærer/plænelufter?

Det kan være svært at finde rundt i, hvad der er forskellen på en vertikalskærer, en plænelufter og en elektrisk mosfjerner. Helt kort, kan man dog sige, at en vertikalskærer og en plænelufter er det samme. Begge disse bruges typisk til lidt større haver og er meget hårde ved græsset.

En elektrisk mosfjerner er knapt så stor, og vil derfor ikke være lige så hård ved græsset. Dette vil være den bedste løsning til at fjerne mos i langt de fleste mindre haver. Ikke destomindre giver det god mening at kigge nærmere på vertikalskærere som sådan…

Vertikalskærer leje

I stort set alle tilfælde, vil du kun have brug for din vertikalskærer en gang om året. Derfor kan det også være en mulighed at leje en vertikalskærer. Ofte vil dette dog ikke kunne betale sig, med mindre du har en meget stor have. Det koster simpelthen for meget at leje en vertikalskærer i forhold til prisen åå en af de billigere modeller fra Texas.

De bedste vertikalskærere/mosfjernere

Herunder har vi valgt nogle af de bedste vertikalskærere ud. Vi har set nærmere på flere forskellige tests og er kommet frem til nogle af de bedste modeller i to forskellige kategorier…

Den professionelle – Texas Pro Cut 460

Vertikalskærer

Dette er den ultimative løsning, hvis du har en meget stor have (evt. boldbane), der skal luftes igennem. Det er vigtigt at understrege, at denne løsning sagtens kan bruges i din egen lille have, men at det bestemt ikke kan anbefales. Det slider hårdt på græsset – og den kan være svær at styre ude i krogene.

Tilgengæld er Texas Pro Cut 460 helt sikkert den rigtige, hvis du søger en vertikalskærer til store arealer.

Køb Texas Pro Cut 460B til 4495 kr. her.

 

Elektrisk mosfjerner – Texas MPC1300

mpc1300 elektrisk mosfjerner

Køb MPC 1300 her

Denne mosfjerner fra Texas er uden tvivl en af de bedste til prisen på markedet. Ved at være en kombination af en almindelig elektrisk mosfjerner og en plænelufter fylder den et hul ud i langt de fleste haver.

Med en pris på kun 895,- er den alle sine penge værd og uden tvivl at foretrække for langt de fleste haveejere.

Køb Texas MPC1300 for 895 kr. her.

Konklusion: Køb/lej den rette vertikalskærer

Det vigtigste, når du skal have fjernet mos, er at du kommer i gang og får fat i den rigtige vertikalskærer eller mosfjerner. Hvad der er den rette kommer meget an på størrelsen af din have.