Vil du gerne være den sejeste forælder i hele verden? Det kan ofte være svært at imponere og overraske børnene, men der er ingen tvivl om, at en popcornmaskine er spændende – selv for de mest uimponerede børn.

Maskinerne findes i mange forskellige størrelser, hvorfor du sagtens burde kunne finde den helt rigtige model til dig og dine børn. Skal i bare hygge lidt hjemme foran fjernsynet? Så kan du nøjes med en lille maskine. Skal der holdes sodavandsvandsfest for hele nabolagets børn? Så er det nok en god idé at investere i en maskine med større kapacitet.

Maskiner til at lave popcorn findes også i et hav af forskellige kvaliteter. Selvom du ikke behøver en i industriel kvalitet, der kan holde i 35 år, så er det alligevel vigtigt at du ser dig for. Enkelte maskiner på markedet er af så lav kvalitet, at de ganske enkelt ikke er pengene værd.

Vi har her sorteret de sorte får fra og ser nærmere på de bedste popcornmaskiner på markedet. Vi har valgt at se bort fra de absolut billigste, så du får en maskine i en ordentlig kvalitet.

Cinema Style

popcornmaskine-til-boern

Køb Cinema Style hos Coolstuff.dk

Mangler hjemmebiografen lige det sidste for at være helt på plads? Popcorn fra denne maskine er lækre og smager som dem du får serveret i biografen.

Designet på maskinen ligner mest af alt noget fra en gammeldags biograf. Den er udført i mørk rød og sølv, og så kan den lave tre liter popcorn ad gangen.

Maskinen er meget nem at have med at gøre – så nem, at dit barn efter grundig instruktion sandsynligvis selv vil kunne håndtere. Der skal blot puttes smør i maskinens lille kasserolle, hvorefter du kan tænde maskinen og så venter på at smøret er varm og helt smeltet.

Dette sker efter nogle få minutter – nu er det tid til at putte popcornene i! Du hælder blot den mængde popcorn i, som du ønsker at lave, hvor efter du venter til de er helt poppede. I denne ventetid kan du jo evt gøre filmen klar og finde slikket frem.

I forhold til mange andre maskiner er denne relativt billig i forhold til kvaliteten og designet. Du får her en popcornmaskine i et flot retrodesign til en pris på under 500 kr. det synes vi er meget rimeligt!

Andrew James

Andrew James maskine der popper popcornDenne luksusmaskine fra Andrew James giver dig perfekte popcorn, der smager klasser bedre end dem du får fra mikroovnen, køber færdigtpoppede i supermarkedet eller selv laver i en gryde. Du kan lave popcornene præcis når du har – og dine børn – har tid og lyst.

Designet på denne popcorn maskine er flot og meget traditionelt. Maskinen har en gryde øverst, hvori popcornene poppes. Herefter kan de hældes fra gryden ned i det store   opbevaringsrum. Hermed kan du forpoppe en masse popcorn, hvis du skal holde fest eller børnene har en masse venner, der kommer på besøg.

Maskinen kommer inklusiv fire popcorn-spande, en scoop til at servere dem i samen en oliemåleske. På den måde behøver du ikke at spekulere i at skulle købe kræmmerhuse eller lignende.

Maskinen måler 32,5 cm i længden, 27,5 cm i bredden og 45,5 cm i højden. Vægten er på 3,56 kilo. Dette gør den til en relativt stor maskine, som måske kan være svær at finde plads til på køkkenbordet, men som til gengæld giver en følelse af at være en ”rigtig” popcormaskine. Dette er noget som børnene helt sikkert vil sætte stor pris på.

Ariete maskinen: Lynhurtig retromaskineAriete der laver lækre popcorn

Denne Ariete popcornmaskine har et enkelt design i rød og sort, og er relativt kompakt. Dette gør den perfekt til at stille fremme derhjemme, da den ikke vil komme til at fylde for meget. Den er nem at betjene og så laver den gode popcorn hurtigere end en mikrobølgeovn!

Faktisk kan maskinen lave 60 g popcornmajs på mindre end to minutter – kortere tid end det tager at sætte en god film på! Det gør den helt uden tilsat fedtstof, hvilket gør popcornene markant mindre usunde, og sørger for at holde kalorieantallet på et minimum, så du kan spise endnu flere uden at føle dig skyldig.

Maskinen er en perfekt fødselsdags- eller julegave til manden eller kvinden, der har alt i forvejen. Her giver du personen en genvej til sprøde, naturlige snacks, der ikke feder. Faktisk er popcorn langt hen ad vejen sunde – det kan du læse mere om lidt længere nede i artiklen.

Severin popcornmaskine: Enkel og hurtig!

Hvis det er lidt træng med pladsen, og du bare ønsker dig at kunne poppe lidt popcorn, til når du skal se fjernsyn eller spille spil med familien, så kan denne maskine fra Severin være en god investering.

meget kompakt maskine fra severinDen er meget kompakt, relativt billig og så laver den nogle lækre popcorn, der kan få de fleste til at spise mindst en håndfuld.

Den laver popcornene på bare to et halvt minut – markant kortere tid, end hvis du selv skulle stå at råde med dem i en gryde, og på samme tid, som hvis du købte og poppede mikrobølgepopcorn. Denne korte poppe-tid, skyldes en effekt på hele 1200 W, hvilket er relativt højt for et køkkenapparat på denne størrelse.

Udover at være pæn I sit enkle og moderne design, så er maskinen også meget nem at betjene og at gøre ren. Den har et transparent låg med et integreret påfyldningsbæger, samt en tænd sluk knap. Funktionaliteten skulle være så enkel, at selv et lidt ældre barn skulle kunne finde ud af at bruge den.

Denne maskine giver dig også en god mulighed for at lave popcorn med en meget begrænset mængde fedtstof, hvilket gør popcorn som snack markant sundere.

Af denne grund vil vi anbefale dig at købe Severin popcornmaskine, hvis du ønsker dig en kompakt maskine, der laver hurtige og gode popcorn til en god pris.

OBH Popcornmaskine – Big Popper Popcorn

Som det poppede navn antyder, så er dette en maskine I sin egen klasse. I design og størrelse ligner den ikke de andre maskiner i kategorien. Den ligner snarere bare endnu et køkkeninstrument – og det er en god ting.

Denne OBH-maskine har en volumen på 4,5 liter og en belastningsevne på 1000 W. Den måler 22,6 cm i bredden, 33,6 i dybden og 39,2 cm i højden, hvilket gør den til en lidt mindre maskine, som du sagtens kan gemme væk i skabet.

Selvom der ikke findes mange anmeldelser af den på danske hjemmesider, så har vi fundet denne anmeldelse på svensk, der opsummerer det meget godt:

En jättebra maskin! Enkel att använda och ger bra resultat! Får inte full pott p.g.a. att den är lite krånglig att förvara. Locket ramlar lätt av och kan få sprickor.

Tina, Tretti.se

Hele 30 forskellige brugere har fundet hendes anmeldelse som dækkende. Dette kombineret med flere andre anmeldelser, gør det tydeligt, at denne maskine gør mange mennesker tilfredse.

Og som de rigtigt skriver på Tretti: ”Godare snacks med mindre fett – vem vill inte ha det?”

Med denne maskine kan du nemlig lave popcornene helt uden fedtstof. Du skal bare bruge en smule vand, nogle popcorn og en smule salt.

Tests

Der er desværre ikke lavet nogle officielle popcornmaskine-tests end, hvilket nok mest af alt skyldes at maskinerne fortsat er en nichevare. Dette på trods af, at de lige så stille er begyndt at komme ind i mange danske hjem, efterhånden som det går op for danskerne hvor lækker og sund en snack popcorn kan være.

Selvom der ingen officielle tests er, skal du ikke snydes for en demonstrationsvideo. Herunder kan du se Ariete-maskinen i aktion. Vi beklager den halvdårlige lyd.

En lækker og nem snack til alle lejligheder

En popcornmaskine kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Både derhjemme når i sidder foran tv’et og bare vil have lidt lækkert, men også hvis i skal holde en større fest. Dette skyldes, at mens mange af maskinerne ikke har noget minimum for hvor mange popcorn, der skal laves, så har de en stor makskapacitet.

Det betyder, at du sagtens kan lave popcorn til en vejfest med tredive mennesker, hvis ellers du starter i god tid og sørger for at fylde popcornrummet op på forhånd. Her passer det dog bedst med en maskine, der har denne plads. Eksempelvis vil du få svært ved at gøre det på denne måde med Ariete-modellen, mens det vil være en nem sag for Andrew James maskinen.

Det tager ikke meget mere end nogle få minutter at gøre en omgang popcorn klar – og så smager de altså bare markant bedre end dem du kan få til mikrobølgeovn eller kan købe i poser i butikkerne.

Lej popcornmaskine – fed fest!

Selvom du her kan se, at det ikke behøver at koste så meget at købe en maskine, så er det også altid en mulighed at leje en, hvis du skal holde et større arrangement. Eventuelt kan du leje en maskine sammen med en slush-ice maskine, så der også er noget til at slukke tørsten efter et bæger popcorn.

Eksempelvis kan du leje en maskine hos popcornmaskine.dk. Her kan du eksempelvis leje en Maxi-bordmodel, der kan poppe cirka 200 bægre med popcorn pr. time. Det er en relativt dyr løsning, men kan sagtens give mening, hvis I skal afholde et meget stort arrangement.

I de fleste tilfælde vil en mindre maskine, som eksempelvis Cinema Style være rigeligt og sagtens kunne række.

Popcorn – en sund(ere) snack

Popcorn er en af de sundeste snack du kan spise – specielt hvis de laves med en begrænset mængde smør eller olie.

Du kan blandt andet læse i denne artikel fra Politiken, hvordan popcorn er den nye ’superfood’ ifølge ny forskning fra University of Scranton i Pennsylvania i USA. Her kan du læse, hvordan popcorn hovedsageligt består af fuldkorn og indeholder flere antioxidanter end mange grøntsager.

Specielt popcornenes skaller er fyldt med sunde stoffer, som blandt andet polyfenoler, der er en antioxidant, der er kendt for at være kolesterolsænkende og kan modvirke visse former for kræft.

Forskerne understreger dog også, at det er vigtigt at holde sig fra det salt og fedt, som flere popcorn-typer indeholder. Blandt andet dem du køber i pakker og så popper i mikroovn. Der er det langt bedre at poppe dem i en gryde, eller i en popcornmaskine.

Også iform.dk, har lavet en sammenligning af popcorn og chips, hvor de antager at du spiser nogle popcorn, der indeholder hele 23 gram fedt per 100 gram. Selv her er popcornene markant sundere end chipsene, da de både indeholde færre kalorier og har en masse næringsstoffer, som kartoffelchips aldrig kommer i nærheden af.

Hvis du gerne helt vil undgå salt og fedt, så anbefaler vi Severin-maskinen eller maskinen fra Ariete, da de begge to kan poppe popcornene helt uden fedtstof.

Af andre interessante videnskabelige artikler om popcorn, kan man foreksempel pege på denne artikel fra den amerikanske hjemmeside Nutrition Studies, hvor de har sammenholdt en lang række videnskabelige studier med de artikler, der er blevet bragt om popcorn.

Her bliver det klart, hvordan at popcorn ikke er ubetinget sundere end grøntsager – og de kan i hvert fald slet ikke erstatte indtaget. De har bare et højere indhold af polyfenoler, der er sunde, men som ikke kan stå alene.

Uanset hvad, kan vi i hvert fald konkludere, at popcorn smager lækkert. Specielt hvis de er tilberedt i en maskine, der er lavet til formålet.

Spice dine popcorn op

Du behøver ikke nødvendigvis at spise dine popcorn helt plain. Mange eksperimenterer med forskellige krydderier.

Eksempelvis er det ret populært at spise sine popcorn med chili, mens også muskat og paprika bruges. Dette giver popcornene en lidt anderledes smag – uden at det nødvendigvis behøver at blive usundt.

Hvis ikke du bekymrer dig så meget om de ekstra kalorier, så kan vi anbefale denne opskrift fra Samvirke, hvor de laver karamelliserede popcorn med chili. Her tilsætter du bare lidt sukker under tilberedelsen og så klistrer chiliflagerne fast.

Du skal dog passe på med at lave dem på denne måde i din maskine, da det nemt bliver noget svineri, der kan være svært at gøre rent.

#popderudaf