Vil du også gerne vide, hvad der sker med vejret? Uanset om det er af ren interesse, på grund af dit erhverv eller fordi du gerne vil undgå katastrofen, så findes der en vejrstation til dig. Vi har i denne vejrstation test set nærmere på specifikationerne på de mange forskellige stationer der findes.

Hvilken en du skal vælge, kommer selvfølgelig an på dit behov, og vi mener at alle modellerne inddraget i denne artikel har god funktionalitet.

NetAtmo Wifi Vejrstation

her kan du se et billede af stationen med wifi

Køb NetAtmo stationen billigt hos coolstuff.dk

NetAtmos wifi-station er en af de mest moderne på markedet. Den har en direkte opkobling til dit WiFi-netværk, så du uden videre kan tilgå den med din telefon uanset hvor du måtte befinde dig i verden.

Stationen kommer med to sensorer: En der skal stå udendørs og en til at have indendørs. Begge sensorer er udført i et lækkert design, der vil passe ind i langt de fleste hjem. Der følger ingen fysisk ”tavle-station” med – det hele foregår gennem NetAtmos app, der findes både til Android og iOS, samt deres hjemmeside. Alle tre steder er deres navigation og oversigt meget intuitiv.

Appen til Android og iOS er meget ens og enkle at finde ud af. Det kræver heller ikke ret meget opsætning. Bruger du blot nogle få minutter på at sætte det ordentligt op kan hele familien følge med i vejrstationen. Ydermere kan du også dele informationen med andre og dermed være med til at biddrage til et mere nøjagtigt billede af vejret i lokalområdet.

Udendørssensoren måler temperatur og luftfugtighed, mens indendørssensoren måler dette, samt CO2-indhold, lufttryk og støjniveau.

På den måde er NetAtmos Wifi-Station mere end bare en vejrstation: Den kan også være med til at man bliver opmærksom på larm, såvel som dårligt indeklima – og det uanset om det er på arbejdspladsen eller i hjemmet.

Udover standardsættet som indeholder de to sensorer, kan der også tilkøbes ekstra indendørssensorer, hvis du skulle være interesseret i at følge med i støjniveauet og indeklimaet andre steder i huset. Der kan tilmed også købes en regnmåler og en vindmåler. Med disse kan du følge med i vejret i endnu flere detaljer end hidtil.

Hvad siger eksperterne?

Denne station har været igennem en lang række af forskellige tests og features.

Eksempelvis kan du på iPhoneguide læse, hvordan de i detaljer har gennemgået den. En af de mest detaljerede tests er fra Mobil.nu, hvor de giver den 9/10 stjerner, og peger på prisen som det eneste minus.

Hvad siger køberne?

Også blandt køberne er der en relativt stor begejstring. Eksempelvis har den i gennemsnit fået 4,7 stjerner på Coolstuff.dk. Blandt andet skrives der:

Dette er en perfekt løsning, da den er meget let at installere. Det er interessant at se CO2 idet rum hvor måleren står og få luftet ud i tide. Man kan hele tiden følge med på sin iPhone eller iPad hvad der sker derhjemme. Fin sag. Becker, CoolStuff.dk

Vejrstation med vindmåler: Ventus 177

Hvis du ønsker dig en lidt mere traditionel station, der stadig har alt den bedste teknologi på markedet, er denne model fra Ventus et godt bud.

Stationen består af tre dele: To trådløse sensorer og et lækkert display der passer perfekt til at kunne stå på hylden eller i reolen. På displayet kan du udover at aflæse de mange informationer som senderne afgiver også se klokken på det radiokontrollerede ur.

Avanceret funktionalitet

Ventus 177 har en masse af avancerede funktioner udover de basale som eksempelvis vindretning, temperaturaflæsning og regnmåling. Du kan også følge med i kuldeindeks, lufttryksmålinger og luftfugtighed.

Denne er altså perfekt til dig, der gerne vil have den avancerede funktionalitet direkte ind i stuen. Du vil med denne kunne tale om vejret på en helt ny måde – langt mere detaljeret end du vil kunne med billigere og enklere modeller, der kun viser temperatur og klokkeslæt.

Til vejrnørden (dog ingen WiFi)

Alt dette har Ventus fået puttet ind i et relativt overskueligt display i et nogenlunde afdæmpet design. Den største indsigelse mod denne, er i virkeligheden manglen på WiFi, hvilket tvinger dig til at have displayet stående fremme, hvis du vil følge med i målingerne.

Men hvis du ikke ønsker internetopkobling, og foretrækker en lidt mere traditionel vejraflæsning, så er denne helt sikkert den rette for dig.

Minimalistisk løsning: Ventus W160

Hvis du ikke nødvendigvis har behov for et væld af funktioner, så er det sandsynligvis denne lidt mere minimalistiske model fra Ventus du søger.

Ventus W160 kan hvad den skal kunne: Det viser indensørs og udendørs temperatur, luftfugtighed, tidspunkt og dato, samt månefase. Men udover det, har W160 ingen avancerede funktioner.

Dette giver dem mulighed for at lave en lidt enklere, hvor du på det lille farvedisplay let og hurtigt kan aflæse denne information.

Hermed har du altså en som et værktøj, uden at du behøver at have de store penge op ad lommen. Du kan forudsige vejret og følge med i det på et hobbyniveau, men så heller ikke mere end det.

OBH vejrstation

Denne vejrstation fra OBH re så minimalistisk som det overhovedet bliver. Den har to funktioner: Den er et ur med alarmfunktion og så kan de aflæse temperaturen på op til tre sendere.

Stationen har en rækkevidde på tredive meter, hvilket burde være rigeligt i forhold til at kunne finde et sted i haven, hvor senderen kan ligge uden at blive for påvirket af vind og vejr, samtidig med at den kan sende en præcis udendørstemperatur.

Afdæmpet design

Designet på stationen er relativt afdæmpet og traditionelt. Samtidig med, at den måske ikke passer ind midt på spisebordet, så kan den sagtens fungerer i et skur eller udhus, samt steder i huset, hvor den ikke vil være i centrum.

Hvis du kun ønsker ren funktionalitet og ikke er vejr-entuitiast, så kan denne model fra OBH sagtens opfylde dine behov – og det uden at du må give mere end 300 kroner for den. Alligevel vil dog anbefale, at du investerer i Ventus W160, da den har mange af de samme kvaliteter og har et langt pænere design.

Jakob Jensen vejrstation 2

Hvis du ønsker dig et stykke dansk design, når det kommer til vejrstationer, så er denne fra Jakob Jensen den helt rigtige for dig. Den er udført i et lækkert design og i en høj kvalitet. Den har ikke så meget teknologi, men kan hvad den skal kunne: Vise temperaturen på stedet hvor den medfølgende sensor er.

Du har yderligere mulighed at tilkoble op til tre ekstra sensorer, så du kan måle temperaturen endnu flere steder.

Stationen har fire knapper på fronten, hvor du uden videre kan skifte mellem de forskellige sensorer, tjekke deres minimum og maksimumtemperaturer, samt nulstille dem. Dette giver et let og overskuelig design, der kan bruges uden at der er behov for at læse brugsmanualen.

Rosenborg: Touch display  – 68750

Med denne anderledes model fra Rosenborg får du en station, der kan tilsluttes til din pc samt har et display med touch-funktionalitet. Stationen kommer med et væld af forskellige sensorer, der gør dig i stand til at monitorere vejret i en meget detaljeret grad.

Eksempelvis kan du både måle lufttryk, såvel som luftfugtighed og selvfølgelig lufttemperatur. Yderligere er der også symboler, der indikerer kommende vejrtyper med varslingsalarmer.

Trådløs vejrstation

Det er efterhånden en standard for de fleste at de er trådløse. Dette skyldes at den trådløse teknologi de senere år har vundet frem i stor stil. Den er blevet langt mere stabil, samtidig med at den bruger mindre strøm.

Forskellige trådløse teknologier

Mens at de fleste benytter sig af trådløse radiobølger gør vejrstationen fra NetAtmo det lidt anderledes: Den bruger dit trådløse netværk. Dette giver nogle helt unikke muligheder i forhold til opkobling til din mobil.

Der er imidlertid også enkelte ulemper, som eksempelvis at den optager en plads på dit Wifi-netværk, hvilket kan få enkelte routere til at køre lidt langsommere.

Generelt er det dog en fordel, at man kan have sin station med sig og altid følge med. Samtidig tilføjer delingen af vejrdata også en helt ny dimension til det at være vejr-nørd. Du kan gennem NetAtmos gratis app følge med i vejret mange steder i verden – ikke bare i din egen lille have.

Yderligere kan du også langt nemmere se på udviklingen. Mens det er kompliceret at skrive hver eneste måling ned fra din Ventus, så noterer NetAtmo’en selv dette, så du eksempelvis har mulighed for at følge med i temperaturen i løbet af dagen.

Derfor vil vi da også anbefale, at hvis du har taget smartphonen til dig, så er NetAtmos den rigtige for dig. Det er sådan fremtiden indenfor vejrmonitorering ser ud. Samtidig skal du også være bevidst om, at prisen er noget højere, end hvis du eksempelvis investerer i Ventus 177, der kan meget af det samme til en billigere pris.

Alt-i-en eller regnmåler og termometer?

Der er et hav af muligheder når det kommer til at monitorere vejr. Både fra de langt mere moderne og højteknologiske som eksempelvis NetAtmo Wifi til de mere analoge metoder som eksempelvis en regnmåler og et termometer.

Mens det måske kan virke som en fjollet investering, kan den sagtens give mening i det lange løb. Vejrstationer kan både være sjove, hvis man er vild med vejr, de kan være lærerige for børn og ikke mindst kan de hjælpe dig med mere praktiske ting som eksempelvis hvornår haven skal vandes eller om du bør tage parasollen ned på grund af blæsten.