Hvilken mikrobølgeovn er den bedste på markedet? Vi har her valgt en række af de bedste mikroovne på det danske marked ud, og set nærmere på dem. Interessant nok er der ingen af de store danske test-magasiner, der har testet mikrobølgeovne.

Heldigvis har de været flittige på den anden side af sundet, hvor både Råd og Rön, samt Smartson har lavet tests, hvor de har set nærmere på en lang række forskellige mikroovne. Vi har taget udgangspunkt i disse resultater samt brugeranmeldelser. Herudover har vi også undersøgt markedet for at finde den billigste forhandler til dig.

Whirlpool GT 281: Lynhurtig testvinderwhirlpool-gt285-wh-2-mikroovn-uden-grillfunktion

Bedste pris: 1199,-(WhiteAway)

Whirlpool GT klarer sig meget godt i Råd og Röns test, hvor det bliver gjort klart at den varmer effektivt og det uden at blive varm udenpå. Yderligere har den et minimalistisk design, der gør den relativt enkel at bruge, om end du godt kan have brug for manualen, hvis du skal have helt styr på alle funktioner.

Som noget særligt har denne mikroovn fra Whirlpool det unikke Jet-system, der både kan optø fødevarer syv gange hurtigere end almindelige mikroovne (Jet-defrost) og varme fødevarer op markant hurtigere med det patenterede Jet-start system. Yderligere har den også et 3D-system, der er en avanceret teknologi, der hjælper med at sikre dig de bedste tilberedningsresultater.

Det eneste minus ved denne mikrobølgeovn er, at den ikke har varmluft eller grill-funktion. Dette burde imidlertid ikke være vigtigt, såfremt du har en traditionel ovn, som du bruger jævnligt. Men ønsker du denne funktionalitet er det en bedre idé at kigge på den anden model fra Whirlpool lige herunder.

Bedømmelse fra købere:

Der er ikke mange anmeldelser af mikroovnen på nettet, men kigger man på WhiteAway.com, kan man se, at mikroovnen her har fået 5 stjerner i begge de to anmeldelser på siden. Blandt andet udtaler den ene:

“Jeg har ejet og brugt Whirlpool mikrobølgeovne i mange, mange år og Whirlpool har altid været kendt for at lave ’top of the class’ mikrobølgeovne. Efter at have kigget på tests på internet så fandt jag ud at det igen skulle være en Whirlpool. Jeg ville have en billig model og billige Whirlpool GT 281 WH fik topkarakterer i tests så der var ikke meget tænke over.”

Elofson, Købehavn Ø

Specifikationer:

 • 25 liters ovnrum (mellemstor)
 • 700 Watt
 • Jet Defrost/Jet start
 • 3D-system
 • 28 cm drejetallerken

Bedste pris:

[afp id=”47″]

Whirlpool GT 285 – Testvinder med grillunktionwhirlpool-gt285-wh-2-mikroovn-med-grillfunktion

Bedste pris: 1299,-(WhiteAway)

Denne model fra Whirlpool vinder testen hos det andet svenske test-magasin Smartson.se. I sin funktionalitet minder den langt hen ad vejen om GT281 – den er bare også udstyret med grillfunktion. Det vil sige, at den er udstyret med den patenterede Jet-teknologi, der gør din madlavning og optøning hurtigere end nogensinde før. Dette betyder, at du kan optø 500g på 3 minutter! Det betyder, at du ikke længere behøver at tage maden ud af fryseren fra morgenstunden. Yderligere det avancerede 3D-system, der gør den i stand til at forbedre din madlavning markant.

Grill-funktionen gør det muligt at tilberede langt mere avancerede retter i ovnen. Til dette kan du bruge det indbyggede grill-program, der gør madlavningen lettere end nogensinde før. Ovnen er også udstyret med et pizza-program, der giver mulighed for at laver lækre pizzaer.

Specifikationer:

 • 25 liters ovnrum (mellemstor)
 • 700 Watt
 • 900 Watt Grill
 • Jet Defrost/Jet start
 • 3D-system
 • 28 cm drejetallerken

Bedømmelse fra købere:

Der er ikke mange anmeldelser af mikroovnen på nettet, men kigger man på WhiteAway.com, kan man se, at mikroovnen her har fået 5 stjerner i den anmeldelse, som den har fået.

Köpt i februari. Har inte haft tillfälle att testa alla funktioner. Men en sak är klar: Maten blir genomvarm i jet-läge, upptining per automatik fungerar klanderfritt. Nästa steg blir crisp-funktion och grill. Spännande!

Klave, Kinna, Sverige

Bedste pris:

[afp id=”48″]

Caso MCG30 Chef – Kvalitet og lækkert designcaso-eksklusiv-mikrobølgeovn-med-varmluft-og-grill

Bedste pris: 1299,-(WhiteAway)

Denne mikrobølgeovn fra Case har det mest eksklusive design, af alle dem vi har kigget på. Den er udført i rustfrit stål og har en flot front i spejlrefleks.

Den har ikke været med i nogle tests, men får generelle mange roser med på vejen og har en lang række forskellige funktioner. Den har et stort ovnrum på hele 30 liter, 9 forskellige programmer, varmluft og en grilleffekt på hele 1250 Watt. Yderligere har du mulighed for at slå lyden fra, hvis du eksempelvis ikke vil vække børnene, når der skal tilberedes popcorn om aftenen.

Den har 5 forskellige niveauer af mikrobølger, 10 varmluftprogrammer og 4 kombinationsprogrammer — du skulle ikke have nogle problemer med at tilberede nogen som helst former for fødevarer i denne mikroovn.

Specfikationer:

 • 900 Watt mikrobølgeovn
 • 1250 Watt grill
 • 2050 Watt varmluft
 • Sound on/off funktion
 • 30 L volumen
 • Ovnrum i rustfri stål
 • 5 mikrobølgeovn niveau
 • 10 varmluft niveau 110 ° – 200 °C
 • 9 automatiske programmer
 • 4 kombi programmer mikro & varmluft
 • 1 kombi program mikro 55% & grill 45%
 • 1 kombi program mikro 30% & grill 70%
 • Digitalt display/ur
 • Indvendig belysning

Bedømmelse fra købere:

Der er ikke mange anmeldelser af mikroovnen på nettet, men kigger man på WhiteAway.com, kan man se, at mikroovnen her har fået 5 stjerner i den anmeldelse, som den har fået.

Supernem betjening – lydløs – god plads indeni og flot design Virker perfekt

Betina, Sommersted, Danmark

OBH Mikrobølgeovn – OBH Nordica 7525 Rustfri Stål

Type: fritståendemikrobølgeovn fra obh

Effekt: 700W

Volumen: 20 L

Farve/design: Rustfri stål

Denne mikrobølgeovn fra OBH Nordica har meget af det, som man skal bruge i dagligdagen. Den har et stilrent design i rustfrit stål, der kombineret med en overkommelig pris omkring 600 kr. gør den til en seriøs spiller på markedet for de mellemstore mikrobølgeovne.

Det skal også tilføjes, at den har en grill-funktion, der gør det muligt at lave langt mere forskellig mad, end hvis den blot havde opvarmningsfunktionen.

Billig mikrobølgeovn – Dantax M171W Hvid

billig mikrobølgeovn

Dantax M171W er en billig mikrobølgeovn, der kan det som en mikrobølgeovn skal kunne. Den har sin klare fordel, når det kommer til prisen, hvor den er under 350 kr. Dog kan man tilføje, at man for disse penge for en lille mikrobølgeovn udført i hvid plast.

Denne mikrobølgeovn anbefaler vi helt klart til studerende eller andre, hvor det måske er en smule knapt med pengene, men behovet for nemt, hurtigt og effektivt at kunne få varmet sin mad op.

 • Type: fritstående
 • Effekt: 700W
 • Volumen: 17 L
 • Farve/design: Hvid

Tips til mikrobølgeovnen

I vores research til denne artikel, er vi kommet forbi en lang række interessante tips til mikroovnen. Her en kort gennemgang:

I denne artikel fra Gastromand, kan du læse hvordan man bedst tilbereder bacon. Uden at sige for meget, kan vi godt afslører at tilberedningen i mikrobølgeovn ligger helt i top!

Vi har også fundet en lidt ældre artikel fra DR, hvor de sammen med NRGI giver nogle gode tips til, hvordan man tilbereder forskellige ting i mikrobølgeovn, og hvordan man bedst vedligeholder den. Blandt andet kan du lærer, hvordan du tjekker om dit service kan tåle at gå i mikrobølgeovnen og hvordan du sikrer dig at maden fra mikrobølgeovnen er varm hele vejen igennem. Yderligere har de også tilføjet et par opskrifter på andebryst og grøntsagsgratin, der ser meget lækre ud!

Selvom vi generelt er positive overfor mikrobølgeovne, så er det vigtigt også at se på nogle af de mulige konsekvenser, som der kan være ved at tilberede sin mad i mikrobølgeovn. Denne glimrende artikel fra Alun.dk, sætter mikroovnen under en kritisk lup og ind i en historisk kontekst. Alun ender med at opfordre til, at du skaffer dig af med mikrobølgeovnen. Så langt vil vi ikke gå, men tankevækkende, ikke destomindre.

Også Samvirke.dk har lavet en lille samling af tips til mikrobølgeovnen. Eksempelvis kan du lære, hvordan du kan smutte mandler eller smelte husblas i mikrobølgeovnen. Små, uskyldige tips, som helt sikkert kan få dig til at udnytte din mikrobølgeovn endnu bedre!