Berg trampoliner er med god grund de mest populære havetrampoliner på det danske marked. De er kendt for at have høj sikkerhed, være udført i en langtidstidsholdbar byggekvalitet, hvilket også har resulteret i flere vundne tests.

Her skaber vi en oversigt over de forskellige modeller, så du kan finde den trampolin, der giver jer mest hoppeglæde.

Berg Favorit

berg-favorit-havetrampolin-2016

Denne trampolin fra Berg er perfekt til familier med større børn. Her ses modeelen med sikkerhedsnet.

Testvindende trampolin af høj kvalitet til større børn

Har du større børn, som gerne vil øve sig i at lave kraftspring og hoppe på en trampolin af høj kvalitet, så er Berg Favorit en den rigtige havetrampolin til dig. Trampolinen har været på markedet i flere år – og har fået mange roser med på vejen fra både tidligere købere og anmeldere.

Eksempelvis fik den i Bäst-i-Test.se’s test af trampoliner i 2016 10 ud af 10 mulige point og blev kåret som vinder af testen.

I testen fremhæves især den eksemplariske sikkerhed, det gode opspring og det innovative sikkerhedsnet.

Trampolinerne i serien findes i flere forskellige størrelser og både i en model til nedgravning og en med sikkerhedsnet.

De billigste forhandlere

 1. Coolshop (Priser fra 2799,-)
 2. EP24 (Priser fra 3499,-)

Godt, fast opspring

Berg favorit har med sin solide ramme og sine faste fjedre et godt, fast og præcist opspring. På grund af dette faste opspring er der en anbefalet minimumsvægt på 30 kg, mens mindre børn henvises til Berg Champion, der er mindre robust i opspringet og dermed kan bruges med mindre vægt.

Den faste springdug gør dog også, at du får et utroligt godt og præcist opspring, der gør den ideel for de mere avancerede trampolinspringere.

Gode materialer og høj sikkerhed

Stålrammen og benene på er bygget i gode, kraftige materialer, hvilket sikrer en lang holdbarhed på trampolinen. Diameteren på rørene er 42 mm og tykkelsen af det galvaniserede metal er 2 mm, hvilket er markent over gennemsnittet for det for billige havetrampoliner. Stålets overfladebeskyttelse forebygger rustdannelse og gør vedligeholde meget enklere.

Udover det så er den glatte springdug udført med en UV-beskyttet overfalde, hvilket gør at den i meget lille grad bliver mørnet og afbleget af solen.

Sikkerheden er også høj med den 20 mm tykke kantbeskyttelse og et sikkerhedsnet med godt isolerede stålstænger.

Generelt er trampolinen udført i langtidsholdbare materialer, der gør den optimal til at modstå det danske vejr.

Til nedgravning (Inground Favorit)

Hvis du gerne vil kunne gemme trampolinen lidt af vejen og slippe for sikkerhedsnet er det en god idé at investere i en nedgravet trampolin.

Favorit findes i 330 cm, 380 cm og 430 cm i en version til nedgravning.

Den største forskel mellem nedgravningsversionen og standard er, at der ikke følger stålben med, da trampolinen står på jorden omkring hullet. Sikkerhedsisoleringen er også en smule anderledes.

Herudover er pasen også en smule lavere, hvilket også er positivt.

Den største ulemper er, at installationen tager lidt længere tid, da der skal graves et hul ud.

Herunder kan du se en video, hvor en Inground-trampolin installeres:

Garanti

Berg har en udvidet garantiordning, der dækker således på alle trampoliner fra Favorit-serien:

 • Ramme: 5 år
 • Fjedre: 2 år
 • Hoppedug: 2 år

Opsummering

Plus:

 • Testvinder
 • Høj sikkerhed
 • Anerkendt mærke

Minus:

 • Minimumsvægt (30 kg)
 • Færre fjedre end på Berg Champion

Berg Champion

berg-champion-havetrampolin

Berg Champion er en god trampolin med høj sikkerhed. Køb den billigst hos CoolShop her.

Trampolin med ekstra sikkerhed til mindre børn

Hvis trampolinen skal bruges af mindre børn, er de mere polstrede Berg Champion-trampoliner at foretrække. Berg Champion findes i en standardudgave og i en udgave til nedgravning. Yderligere findes disse varianter i forskellige størrelser. Læs mere i bunden af denne artikel om, hvordan du vælger den rette størrelse.

 

De billigste forhandlere

 1. Coolshop (Priser fra 3689,-)
 2. EP24 (Priser fra 6349,-)

Høj sikkerhed og solid byggekvalitet

På denne trampolin beskyttelsen i både kant og net kraftigere end på Berg Favorit. Beskyttelseskanten består af hele 30 mm skum – ikke bare over stålrammen, men også over fjedrene. Kanten er 38 cm bred og minimerer risikoen for kontakt med fjedrene.

Den sorte springmåtte har en unik, skridsikker overflade, der giver et præcist hop, minimerer riskoen for at falde og forlænger holdbarheden af trampolinen i forhold til billigere modeller, hvor den glatte måtte mørnes i sollys.

Med sin galvaniserede ramme og UV-behandlede beskyttelsesmåtte er Berg Champion udført i så høj en kvalitet, at den overgår mange professionelle trampoliner. Du vil ikke opleve rust i svejsningerne, en falmet beskyttelsesmåtte eller andre synlige tegn på slid efter de første par år med denne trampolin.

Gyldne fjedre

Opspringet i trampolinen er også meget dynamisk takket være de unikke Twinspring Gold-fjedre. Der findes entent 72, 80 eller 96 fjedre på trampolinen variende efter størrelse. Fjedrenes unikke “double”-udformning med 30% flere fjedre end Favorit giver mulighed for dybe hop for alle aldre og vægtklasser.

Fjedrene er behandlede mod rust og tæring, hvilket sikrer en længere holdbarhed og bevarer det gode opspring i længere tid.

Til nedgravning (Berg Champion InGround)

Ligesom Favorit-modellen findes Champion i en model til nedgravning.

Ved at grave din trampolin ned giver du den en mere diskret plads i haven – specielt hvis du vuderer at det ikke er nødvendigt med et sikkerhedsnet.

Vi anbefaler dog på det stærkeste, at du ikke forsøger at klemme den ind på et område hvor der ikke er plads rundt om. Det udgør en stor sikkerhedsrisiko, hvis der er bede, krukker eller lignende nær trampolinen, da børnene kan slå sig på disse.

Udvidet garanti

Berg har en udvidet garantiordning, der dækker således på alle trampoliner fra Favorit-serien:

 • Ramme: 10 år
 • Fjedre: 5 år
 • Hoppedug: 2 år

Opsummering

Plus:

 • Højeste sikkerhed
 • Anerkendt mærke
 • Kan bruges af alle

Minus:

 • En relativt høj pris

Hvilken størrelse trampolin, skal jeg vælge?

Det vigtigste at overveje i forhold til at vælge størrelse er, hvor meget plads du har i haven. Hvis du har rigeligt med plads, vil vi anbefale at du går efter den største model, da du får klart mest hoppeglæde. Selvom prisen er lidt højere, så er det penge godt givet ud – både i forhold til sikkerhed og sjov.

Hvis du er begrænset på plads er vigtigt at understrege, at du ikke må komme for tæt på tilstødende forhindringer med trapolinen, da det kan øge risikoen for skader.

Specielt hvis du har en nedgravet trampolin uden sikkerhedsnet anbefales det, at der er rigeligt med luft rundt om trampolinen.

Om kvalitet og sikkerhed

Der vil selvfølgelig altid være en vis risiko forbundet med havetrampoliner. Børn kan falde og lande forkert – uanset hvilken trampolin du køber. Alligevel gør de største mærker deres bedste for at gøre trampolinerne så sikre så muligt.

Det hjælper ikke noget at spare 2000 kr,-,ved at købe en billig trampolin,  hvis det resulterer i dårlig ryg og brækkede arme – og den i øvrigt begynder at ruste efter den første regn.

At købe en mærkevarer – som alle Berg Trampoliner er – er en god måde til at sikre dig at både kvalitet og sikkerhed er i orden.

Det betyder at dine børn kan have mange somre fyldt med hoppeglæde – uden at du behøver at tage på skadestuen.

Udover at vælge den rigtige trampolin, kan du også øge sikkerheden ved at følge disse råd fra Tænk.

Vedligeholdelse

I forhold til vedligeholdelse af trampolinerne, så har Berg lavet en kort artikel, hvor de fremhæver de to vigtigste elementer: Tjek din trampolin for skader (knækkede led, huller i springdugen) og sørg for at tørre edderkoppespind, blade og jord af trampolinen en gang imellem.

De anbefaler også, at du beskytter trampolinen mod blade og sollys ved at dække den til, når du ikke bruger den.

Berg Trampolin Reservedele

Skule du være så uheldig, at enkeltdele på din trampolin går i stykker er der heldigvis god mulighed for at købe reservedele.

Vi anbefaler, at du køber Originale dele til trampolinen, da det er den eneste måde, hvor du kan være sikker på kvaliteten.

Det er vigtigt, at du udskifter delene i god tid, da du ellers risikerer at flere dele går i stykker.

Kilder:

 • https://www.bergtoys.com