Har du overvejet at få efterisoleret dit hus? Er du stødt på begrebet facadeisolering? I denne artikel gennemgår vi kort, hvad det betyder at facadeisolere, hvad det koster og hvilke fordele det kan give dig at facadeisolere.

Hvad er facadeisolering?billig facadeisolering

Facadeisolering er en isoleringsteknik, hvor der sættes isoleringsmateriale udenpå huset. Isoleringen indgår ikke som en del af det statiske system – derfor er den stort set fri for gennembrydninger og kuldebroer.

Man kan facadeisolere stort set alle slags huse, da isoleringen sidder for sig selv. Du skal derfor ikke tænke så meget på, om dit hus kan facadeisoleres. Derimod giver det mest mening at kigge lidt nærmere på priserne for facadeisolering.

Hvad koster facadeisolering?

Prisen på facadeisolering er opgjort alt efter, hvor mange kvadratmeter, du skal have isoleret. Kvadratmeterprisen er så igen afhængig hvor tyk, du ønsker at isoleringen skal være og hvilket system, du vælger at isolere med.

En typisk tykkelse for facadeisolering er 100 mm. For en sådan tykkelse vil du ofte kunne slippe med 150 kr. / m2. Det er altså ikke helt billigt at facadeisolere. Tilgengæld er der også en lang række af fordele.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Fordele ved facadeisolering

Spar penge på varmeregningen og være mere miljøvenlig

Selvom facadeisolering i mange tilfælde kan være en investering på mange tusinde kroner, kan den i løbet af nogle år sagtens betale sig tilbage over varmeregningen. Det er den bedste løsning til dig, der ikke har mulighed for at hulmursisolere eller isolere indvendigt.

Udover at være en god investering økonomisk er facadeisolering også godt for miljøet. Jo mindre energi du bruger på at varme dit hus op, des mindre CO2 udleder du ud i atmosfæren.

Få facaden renoveret!

Ikke nok med at du kan spare penge: Dit hus kan også komme til at se langt bedre ud med en ny facade. Denne nye facade kommer som et naturligt produkt af facadeisoleringen. Du kan selv vælge, hvordan du helst vil have, at den kommer til at se ud.

Bedre indeklima

Fordi facadeisoleringen står væk fra ydervæggen skaber den et stabilt miljø for denne. Dette giver et bedre indeklima, hvor risikoen for alle mulige former for svamp er meget mindre, end de ellers ville være.

Øg boligens værdi

I sidste ende kan alle disse positive konsekvenser fører til, at din bolig stiger markant i værdi. Faktisk kan man tale om, at hvis du valgte at sælge boligen blot nogle uger efter, at den var blevet isoleret, ville du kunne få en god del mere for den og tjene alle pengene, som du havde brugt på isoleringen.

Behøver ikke at stå alene

Der er mange andre løsninger i forhold til isolering, der kan gavne også kan gavne din bolig på både kort og lang sigt. Eksempelvis har vis også skrevet denne guide om hulmursisolering, der også kan være en god løsning, hvis der i din bolig er mulighed for den slags isolering.

Lignende indlæg


Elkedel test 2016 – hvilke elkedler er de bedste? (6 gode bu…
Hvilken elkedel er den bedste? Vi har set nærmere på forskellige elkedler og valgt de bedste ud. Alle elkedlerne her lever op til de forventninger du …


Dolce Gusto maskiner – få overblikket her!
Med en Dolce Gusto Maskine er du sikret en drik af højeste kvalitet. Maskinerne er berømt over hele verden og er den mest udbredte kapsel-kaffemaskine…


12 fletkurve til det moderne hjem
Fletkurve findes i utallige varianter, farver og former – og kan bruges til mange formål. De kan benyttes til alt fra opbevaring af vasketøj til plant…

.yuzo_related_post .relatedthumb { background: !important; -webkit-transition: background 0.8s linear; -moz-transition: background 0.8s linear; -o-transition: background 0.8s linear; transition: background 0.8s linear;;color:!important; }
.yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background:#fcfcf4 !important;color:!important;}
.yuzo_related_post .yuzo_text {color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb:hover .yuzo_text {color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb a{color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb a:hover{color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb:hover a{ color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb{ margin: 0px 0px 0px 0px; padding: 5px 5px 5px 5px; }
.yuzo_related_post .relatedthumb{
display:block!important;
-webkit-transition:-webkit-transform 0.3s ease-out!important;
-moz-transition:-moz-transform 0.3s ease-out!important;
-o-transition:-o-transform 0.3s ease-out!important;
-ms-transition:-ms-transform 0.3s ease-out!important;
transition:transform 0.3s ease-out!important;
}
.yuzo_related_post .relatedthumb:hover{
-moz-transform: scale(1.1);
-webkit-transform: scale(1.1);
-o-transform: scale(1.1);
-ms-transform: scale(1.1);
transform: scale(1.1)
}
.yuzo_related_post{
overflow:inherit!important;
}