Hvilken elkedel er den bedste? Vi har set nærmere på forskellige elkedler og valgt de bedste ud. Alle elkedlerne her lever op til de forventninger du måtte have til en elkedel: De er sikre, de er hurtige og så kan de selvfølgelig også koge vand.

Flere af elkedlerne har også mulighed for at indstilles til at varme vandet op til en bestemt temperatur under 100 grader. Det gør dem ideelle til te- og kaffebrygning, hvor du ikke nødvendigvis vil have kogende vand. Ud over det kan de bedste elkedler også holde vandet varmt i op til en halv time efter kogning. Så behøver du ikke at tænde den igen, hvis du har startet den i for god tid.

Bosch Styline: Hurtig, sikker og elegant testvinderBosch-Elkedel-styline

Denne elkedel fra Bosch har ryddet bordet, når det kommer til at vinde priser for bedste elkedel. Den koger 1 liter vand på cirka tre minutter, hvilket placerer den helt i toppen af testen. Yderligere har den temperaturindstilling, så du kan stille temperaturen mellem 60 og 100 grader. Dette gør det nemmere at lave eksempelvis grøn te, hvor du ikke vil have vandet til at koge.

Alt denne funktionalitet har Bosch puttet ind i et smukt design, der både fås i sort (som på billedet) og i hvid. Sikkerheden er også helt i top, hvor elkedlen består Tænks test af temperatur uden på kedlen under kogning. Her når den aldrig over 55 grader.

Elkedlen kommer med et aftageligt kalkfilter i rustfrit stål, der gør rengøring lettere.

Denne elkedel er så absolut blandt de bedste elkedler på markedet, og den fås til en meget god pris kvaliteten taget i betragtning. Vi har undersøgt forhandlere og har fundet fælgende steder, hvor du kan købe Bosch Styline til en god pris.

[afp id=”44″]

Kenwood kMix SJM020 – kvalitetselkedel i anderledes designKenwood-kMix-Elkedel-300x300

Denne elkedel fra Kenwood er både nem at bruge og bygget i en solid kvalitet ifølge forbrugermagasinet Tænk. Mens Bosch med deres Styline-kollektion har skabt en elkedel i et elegant og afdæmpet design, så er Kenwood gået i en lidt anden retning: Denne elkedel skal bemærkes.

Hurtig og nem at rengøre
Denne elkedel koger en liter vand på 203 sekunder, hvilket bestemt er acceptabelt. Yderligere har du mulighed for kun at koge ned til 290 ml ad gangen – og her tager det kun kanden 80 sekunder at få vandet i kog.

Også rengøring er let med denne elkedel, hvor overfladerne er let at komme omkring og afkalke. Dog bemærker Tænk i deres test, at kalkfiltret ikke er af højeste kvalitet, hvorfor Styline ender marginalt foran på dette parameter.

Generelt er denne elkedel et godt køb, hvis du ønsker dig et lidt mere friskt design på din elkedel. Funktionsmæssigt følger den helt klart med Boschs’ Styline meget langt hen af vejen. Prisen er også hæderlig – herunder kan du se de billigste steder at købe denne Kenwood elkedel:

[afp id=”45″]

 

KitchenAid Artisan elkedel – eksklusivt design, god kvalitetKitchenaid-Artisan-5KEK1522

Denne elkedel fra KitchenAid har ikke været med i nogle af de store elkedel tests her i Norden. Det ville dog være en skam at udelukke den – til det er kvaliteten for høj og designet for unikt. Den har en kapacitet på 1,5 liter vand og har hele 7 forskellige temperaturtrin mellem 50 og 100 grader.

Hverdagsluksus med retrolook

Den er udstyret med et gammeldags termometer, der viser vandets temperatur mens det koges. Dette termometer sammen med den gammeldags form er med til at give Artisan et retro-look, der passer flot ind i både nye og ældre køkkener.

Prisen for elkedlen er relativt høj, hvilket den forsøger at gøre godt for med sit lækre design og gode funktionalitet. Dette lykkedes den med et langt stykke hen af vejen, og man kan med rette kalde KitchenAid Artisan for en af de absolut mest gennemførte elkedler på markedet.

Selvom den ikke har været med i de forskellige tests, så er der alligevel et solidt grundlag at vælge den på: Stribevis af positive anmeldelser.

”Har haft den et halvt år nu – og den virker perfekt. Den er desuden rigtig flot at se på – rart med lidt hverdagluksus.” – Kildeberg, Ørbæk, Danmark (kunde hos WhiteAway)

”Lever fuldt ud op til mine forventninger omkring funktionalitet og design. Kitchenaids produkter viser stil i et køkken efter min mening.” – Henri, Taastrup, Danmark (kunde hos WhiteAway)

Så hvis du også ønsker dig et stykke hverdagsluksus, så er KitchenAid Artisan elkedel helt sikkert et godt bud, som du vil blive glad for. Vi har set nærmere på denne, samt en lidt mere diskret model i vores artikel om Kitchen Aid-elkedler her.

[afp id=”33″]

Bosch Private Collection – simpel og billig elkedelBosch-Private-Collection-Elkedel

Hvis du gerne bare vil have en billig elkedel som kan koge en vand, så er denne elkedel fra Bosch et stærkt bud. Du får ingen ”hold varm”-funktion, temperaturindstilling med vider. Til gengæld får du en elkedel, hvor sikkerheden er i top og designet minimalistisk.

Enkel og billig

Det tager Bosch Private Collection 3 minutter og 38 sekunder, hvilket placerer den midt i feltet. Men holder man dette sammen med den relativt store kapacitet på 1,7 liter og den lave pris, så er det mere end hæderligt.

Elkedlen fås til et stykke under 300 kroner, hvilket må siges at være mere end tilfredsstillende. Selvom den er udført i relativt billig plastic og ikke har nogen af de avancerede funktioner, som vi ser hos de andre elkedler, så er den stadig langt bedre end andre elkedler i dens prisklasse.

[afp id=”46″]