Det er tidligt om morgenen og du har en lang dag foran dig. Hvordan tackler du denne udfordring? Med en kop kaffe. I hvert fald hvis du er som de fleste andre danskere. Hvis du gerne vil have smagen af frisk kaffe, men ikke ønsker at investere i en kapselmaskine, så kan det være en god idé at investere i en kaffemaskine med kværn. Til disse bruger du hele bønner, som maskinen selv kværner umiddelbart inden kaffen brygges.

Dette er en god ide da både smag og aroma formindskes kort tid efter kaffen er blevet malet. Kaffemaskiner med indbygget kværn er fortsat et nicheprodukt, i den forstand, at der ikke er så mange forskellige på markedet. Vi har dog fundet frem til de følgende, som alle er blevet anbefalet af både købere og anmeldere. Derefter har vi været alle forhandlerne igennem og lavet et pristjek.

Prisen for maskinerne er meget forskellig og kommer i høj grad an på, hvorvidt du ønsker mere avancerede funktioner som eksempelvis mælkeskummer og avancerede programmer.

Kaffe til tiden: Philips Grind & Brew HD7762

Philips-HD7762

Denne kaffemaskine med kværn fra Philips er helt i top.

Denne kaffemaskine fra Philips kommer med en konisk kværn, der kan kværne alle slags bønner. Den brygger god kaffe, og du har mulighed for at have to forskellige slags bønner på lager inde i maskinen – eksempelvis en type bønner til espresso og en til almindelig kaffe.

Den er udført i et relativt kompakt design, der vil passe ind i de fleste køkkener. Den måler 21,2 cm i bredden og 27,7 cm i dybden og har en vægt på 4,6 kg. Dette gør den til en af de mindre maskiner i kategorien, hvilket må siges at være positivt, hvis man har et lille køkken.

Som noget særligt har denne maskine indbygget timerfunktion, der gør at den kan programmeres til at brygge kaffe når du står op hver morgen, eller når du kommer hjem fra arbejde. Dette er en funktion, som købere af produktet er meget glade for, og som anmelderne også anerkender som noget særligt positivt. Ud over det, har Philips også tilføjet en auto-sluk-funktion, så du trygt kan forlade dit hjem uden at være bekymret for, om du nu også fik slukket kaffemaskinen.

Dens vandtank har en kapacitet på 1,2 l og den brygger kaffen mellem 80 og 85 grader varm på ca. 10 minutter. Yderligere kan kaffekværnen indstilles til tre forskellige formalingsgrader – fra helt fintmalet til groftmalet. Du kan naturligvis også vælge at købe formalet kaffe og benytte den på samme måde som en almindelig kaffemaskine.

Det siger køberne…

Kigger man på den amerikanske hjemmeside Amazon får denne maskine i gennemsnit 3,9 stjerner, hvilket må siges at være hæderligt uden at være perfekt. Denne middelmådige score skyldes, at den har fået et par dårlige (1-stjernede) reviews fra folk, der har fået en maskine, hvor kaffekværnen har været i stykker. Denne kan de naturligvis få ombyttet, og scoren skal hermes bag prices 2015
derfor tages med et gran salt.

Generelt er folk meget tilfredse med maskinen og en af brugerne skriver da også

”Can not fault this purchase now we have it set to our liking ,excellent bit of kit.”

Han beskriver hvordan at standardindstillingerne bryggede en lidt for stærk kaffe til hans smag, men efterhånden som han fik indstillet den, som han kunne lide den, har den vist sig at være excellent.

Hvis du godt hermes handbags
kan lide duften af friskmalet kaffe om morgenen og er villig til at betale lidt ekstra for timer-funktionen, så er Philips Grind & Brew helt sikkert ikke noget dårligt valg.

Find maskinen billigst her

Philips Grind & Brew HD7761: Billig kaffemaskine med kværn

Philips-HD7762 300x300-oppefra

Klik her for at se mere om Philips Grind And Brew.

For denne maskine kan der skrives det samme, som den ovenstående. Den har det samme design i sølv og sort og den samme funktionalitet med to kamre til bønner samt en kværn med koniske knive. Den store forskel er, at denne ikke har timer-funktionen, og du derfor ikke kan regne med at vågne op til duften af frisk kaffe.

Den er nem at programmere til kaffe i forskellige styrker og kommer med LCD-display, drypstop og autosluk. Alle funktioner som oftest hører de noget dyrere kaffemaskiner til.

Hvorvidt det er værd at vælge denne maskine over HD7762, kommer i høj grad an på om du kan forestille dig selv bruge timerfunktionen. Hvis du kan det, er det sandsynligvis de ca. 200 kr. værd at investere i den ovenstående fremfor denne.

Find maskinen billigst her

Luksus-maskine til specialiteter: Saeco Moltio HD8769

Saeco-hd8769-01-kaffemaskine-med-kvaern

Klik på billedet for at se mere om Saeco Hd8769.

Skal du have mere end blot en almindelig kop kaffe eller espresso, så kan Saeco Moltio HD8769 helt sikkert være den rette maskine for dig. Denne store kaffemaskine har et stort udvalg af avancerede funktioner, som eksempelvis automatisk renseprogram, mulighed for at have to slags bønner og indbygget mælkeskummer.

Netop mælkeskummeren er det punkt, hvor Moltioen hæver sig langt over de andre. Denne giver den mulighed for at brygge kaffespecialteter sam blandt andet Cappucino og Latte Macchiato. På forsiden af maskinen er der syv knapper, der gør det meget enkelt at brygge henholdsvis espresso, almindelig kaffe, cappucino og latte macchiato. Yderligere er der også en knap til at indstille styrken på kaffen eller vælge formalet kaffe, samt en Standby-knap.

Husk at være opmærksom på, at dette er en stor maskine på 25*27 cm, hvorfor du skal have rigeligt med plads i køkkenet, før du køber den. Dette kommer dog også med den fordel, at den har en vandtank med en kapacitet på hele 1,9 l, hvilket svarer til ca. 15 kopper.

Hvad siger købere/anmeldere

Den bedste danske anmeldelse af Moltioen kommer fra e-Reviews.dk , hvor Noel Christensen fortæller, hvordan han har haft stor glæde af maskinen der har ” erstattet alle andre kaffemaskiner her i hjemmet, dvs. både espressomaskine, kapsel-maskine & en helt traditionel kaffemaskine,”, hvilket må siges at være ret imponerende.

Her fremhæves især det at der er kaffe og mælkeskum samme sted, at kaffebønnerne er lette at udskifte og at de fleste dele kan komme i opvaskeren. Samtidig trækker plasticen fra designet lidt ned, sammen med den høje pris.

Dette falder meget godt i spænd med, hvad man ellers kan læse om maskinen på nettet, hvor den får mange fine ord med på vejen. Blandt andet har det tyske test-magasin Stiftung Warentest  foretaget en test, hvor de erklærer Moltioen som vinder foran alle de 40 andre fuldautomatiske espressomaskiner.

Find maskinen billigst her

Gourmet-maskine med udvidet funktionalitet og plads til to kopper ad gangen: Melitta CAFFEO Gourmet Silver

Melitta-Gourmet-Silver

Køb den lækre Mellitta Gourmet Silver billigst hos Wupti.com

Melitta Caffeo Gourmet Silver er en utrolig flot og eksklusiv espressomaskine, som laver kaffe og espresso i verdensklasse. Den kommer med to opbevaringskamre til bønner, der gør det muligt at have to forskellige slags bønner som enten kan nydes sammen i en lækker blanding eller hver for sig.

Udover at variere bønnerne kan du også vælge mellem en lang række forskellige kaffedrikke. Eksempelvis kan du vælge en cappuccino eller en café latte, hvor du gør brug af den indbyggede mælkeskummer. En mælkeskummer der i øvrigt er udformet således, at den kan tåle at komme i opvaskeren, hvilket gør rengøring meget lettere.

På forsiden er maskinen udstyret med en drejeknap, der gør hurtigt og nemt at bladre mellem de forskellige funktioner på displayet. Blandt andet kan du her vælge, hvor stærk din kaffe skal være, hvilke bønner der skal bruges, hvilken temperatur den skal have, og hvor meget du vil have i koppen.

Den kommer med en stor vandbeholder på 1,7 liter, hvilket svarer til ca. 14 kopper. Som noget helt særligt har du med denne eksklusive kaffemaskine mulighed for at brygge to kopper kaffe samtidig. Dette indstilles blot ved, at den ved et enkelt tryk hermes h belt brygger en kop kaffe, mens den ved to tryk brygger to kopper kaffe.

Yderligere er maskinen udstyret med et automatisk rengøringsprogram, som gør den meget lettere at rengøre. For at gøre det endnu lettere, er det også muligt at tage bryggeenheden ud og putte hermes bags denne i opvaskemaskinen.

Hvad siger købere og anmeldere?

Generelt er er købere og anmeldere enige om, at denne maskine er sine penge værd. Eksempelvis kan man på WhiteAway.com se, hvordan samtlige købere anbefaler produktet og giver det fem stjerne. Det eneste lille men, er at brugervenlighed ligger på 4,3 ud af 5, hvilket sandsynligvis skyldes at den har en lang række avancerede funktioner, som kan virke udfordrende i starten.

”Maskinen brygger en forrygende god kop kaffe, hver en krone værd..” – Søren, Nyborg, Danmark

Find maskinen billigst her

Siemens Surpresso Compact: Eminent til prisen

Siemens-compact-300x300

Her kan du købe denne flotte kaffemaskine fra Siemens.

Hvis du gerne vil have en kaffemaskine med kværn, som ikke fylder så meget, men stadig lever op til dine smagsforventninger, så kan Siemens Surpresso Compact helt sikkert være den rigtige kaffemaskine for dig.

Udover at være god til at lave kaffe, har du også mulighed for at bruge den til at koge vand for dig til eksempelvis te eller kakao. Dette indstilles nemt i det enkle og meget brugervenlige system, der kontrolleres med knapper på fronten.

Med en pris lige over de 2000 kr., placerer denne maskine sig midt i feltet, og er hverken en af de dyreste eller i den helt billige ende. Rent funktionsmæssigt ligger den dog rigtig godt til, og må derfor betegnes som en af de bedste maskiner til prisen.

Det siger købere og anmeldere

Denne kaffemaskine fik i november 2014 prisen som ”Godt køb” i det svenske testmagasin Råd og Rön, der er kendt for sin meget metodiske fremgangsmåde. Yderligere har den også fået mange gode anmeldelser på nettet med 4,4 stjerner i gennemsnit på WhiteAway.com og 4,6 stjerner på Amazon.de.

Brugerne giver den især pæne ord med på vejen ift. at den er et helt fantastisk køb til prisen, hvilket vi da heller ikke kan være uenige i.

Find maskinen billigst her

Friskmalede bønner fra en kaffemaskine med kværn: Hold på smag og aroma

Den bedste grund til at vælge en kaffemaskine med kværn er, at man kan male bønnerne lige inden kaffen brygges. Dette gør, at der holdes langt bedre på både smagen og aromaen. Selvom man kan komme et langt stykke af vejen ved at opbevare sin forkværnede kaffe i et lufttæt beholder, så kan man ikke undgå at noget af smagen vil gå tabt.

Det bedste alternativ til at kværne sin kaffe selv, er at investere i en kapselmaskine, eksempelvis fra Nespresso. Her bliver der holdt på smagen, da kaffekapslerne er helt lufttætte og folien til den brydes først, når kapslen sættes i maskinen. Selvom kapselmaskinerne kan virke nemmere at håndtere, skal du også være opmærksom på, at de er markant dyrere i længden, så der er behov for en opvejning.

Hvis du alligevel ønsker at købe din kaffe formalet, kan vi anbefale at du køber den hos en forhandler, hvor du kan se den blive malet. På den måde ved du at kaffen ikke har været malet lang tid i forvejen og derfor virker flad, når du har brygget den.

Hvilke kaffebønner er gode at vælge?

Det vigtigste ved valget af kaffebønner er, at de er friskristede. Mens kaffe sagtens kan opbevares i længere tid ”rå”, bliver de hurtigt smagsløse efter ristning. Derfor ser man ofte kaffe importeret rå fra både Sydamerika og Afrika for så at blive ristet på et dansk risteri.

I Danmark er vi generelt kendt for at drikke en god kaffe, selvom der da også er enkelte dårlige. Prøv så vidt muligt at sikre dig, at kaffen er nyristet i Danmark og at den er af Arabica-sorten. Der findes også en lang række mærkninger til kaffen, men det giver ingen mening at gå i dybden med her, da det fortjener sin egen artikel. Vi kan anbefale denne bog, hvis du er interesseret i at lære mere om disse klassificeringer.

Lignende indlæg


Vejrstation test: de 7 bedste modeller
Vil du også gerne vide, hvad der sker med vejret? Uanset om det er af ren interesse, på grund af dit erhverv eller fordi du gerne vil undgå katastrofe…


7 tips når du køber Tassimo kapsler
Er du en af de heldige, der lige har købt en tassimo kaffemaskine? Maskinen er den kendt for at lave noget af bedste kaffe på markedet, det er nemt og…


Støvsuger test – disse støvsugere klarer sig bedst

Der findes en hel masse forskellige støvsugere på markedet. Men hvilken en er den bedste? Vi har set nærmere på hvilke forskellige støvsugere, der k…

.yuzo_related_post .relatedthumb { background: !important; -webkit-transition: background 0.8s linear; -moz-transition: background 0.8s linear; -o-transition: background 0.8s linear; transition: background 0.8s linear;;color:!important; }
.yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background:#fcfcf4 !important;color:!important;}
.yuzo_related_post .yuzo_text {color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb:hover .yuzo_text {color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb a{color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb a:hover{color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb:hover a{ color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb{ margin: 0px 0px 0px 0px; padding: 5px 5px 5px 5px; }
.yuzo_related_post .relatedthumb{
display:block!important;
-webkit-transition:-webkit-transform 0.3s ease-out!important;
-moz-transition:-moz-transform 0.3s ease-out!important;
-o-transition:-o-transform 0.3s ease-out!important;
-ms-transition:-ms-transform 0.3s ease-out!important;
transition:transform 0.3s ease-out!important;
}
.yuzo_related_post .relatedthumb:hover{
-moz-transform: scale(1.1);
-webkit-transform: scale(1.1);
-o-transform: scale(1.1);
-ms-transform: scale(1.1);
transform: scale(1.1)
}
.yuzo_related_post{
overflow:inherit!important;
}