Året er 1976 og Eric Favre har netop opfundet den perfekte måde at lave kaffe på en hurtig og enkel måde: Nespresso-systemet. Kogt vand og kaffekapsler. Et koncept og en ny industri der dengang var banebrydende, men omsætter i dag  for mere end 35 milliarder kroner om året – alene i Vesteuropa.  Produktet var på det tidspunkt i 70’erne så banebrydende at Favre og Nestlé ikke fik nogen umiddelbar succes. Først 12 år senere med Jean-Paul Gaillard i spidsen lykkedes det Nestlé at gøre produktet til en salgsucces.

Resten er historie og i dag er Nespresso en gigantisk virksomhed, med en lang række forskellige maskine- og kaffevarianter. De tjener de fleste af deres penge på kapslerne, hvilket helt klart er noget man skal være opmærksom på som forbruger.

I den følgende artikel vil vi gøre dig klar til at investere i en Nespresso-maskine, samt give dig gode råd til, hvordan du vedligeholder den.

De forskellige modeller

Herunder har vi udvalgt fire af de mest populære Nespresso-maskiner ud. Fælles for alle maskinerne er, at de findes i flere varianter. For nogle af dem har vi valgt at fokusere på flere forskellige, mens vi Maestriaen har valgt kun at fokusere på den version, som vil være at fortrække. Til at vurdere maskinerne har vi benyttet os af informationer om maskinerne fra Nespresso selv, mens vi har benyttet os af anmeldelser fra Amazon.com og TrustPilot til at vurdere, i hvor høj grad maskinerne lever op til brugernes forventninger.

Nespresso Lattissima: Fuldautomatisk luksuskaffe

Bedste pris (Lattissima pro) 2845 kr. hos WhiteAway.com

Bedste pris Lattissima Touch 2495 kr. hos WhiteAway.com

Lattissima_pro

Den første maskine vi har valgt ud, er den mest populære af maskinerne: Lattissima. Denne har et eksklusivt design og en funktionalitet, der bedst beskrives som hamrende enkel og fantastisk lækker.

For at brygge en kop kaffe skal du ikke gøre andet end at indsætte en kaffekapsel, tilføje mælk, hvis du ønsker det og så ellers bare trykke på en enkelt knap. Herefter brygger maskinen en lækker kop kaffe på 40 sekunder, hvorefter du kan efterlade den uden at skulle tænke mere over det – den slukker nemlig af sig selv i løbet af 7 minutter.

Udover at understøtte de traditionelle opskrifter understøtter maskinen også brug af dine egne blandinger og en lang række forprogrammerede kaffeopskrifter. Dette er det punkt, hvor Lattissimaen skiller sig ud fra de øvrige: Du skal ikke gøre noget selv – udover at trykke på nogle få knapper – og nyde kaffen, selvfølgelig.

Maskinen er produceret af den meget velrenommerede kaffemaskineproducent DeLonghi, som gennem de seneste 113 år har produceret kaffemaskiner i absolut verdensklasse. De er blandt andet kendt for deres meget dyre espresso-maskiner PrimaDonna. Her spiller producenten ind som garant for, at maskinens kvalitet er i orden.

Men så enkelt er det ikke: Maskinen findes i flere versioner. Hvilken en version er bedst?

Lattissimaen findes i to forskellige version: Lattissima, Lattissima+, samt Lattissima pro. Forskellen mellem maskinerne er langt hen ad vejen finishen – kaffen smager på samme måde.

Men Lattissima Touch fås i en variation af forskellige farver, findes Pro-versionen kun i mat aluminium. Mens både plus og touch fungerer med fysiske knapper er disse erstattet på proversionen, hvor der er et Touchdisplay. Yderligere er procersionen også noget større, og kan indeholde lidt flere kapsler i kapselholderen.

Prisforskellen ligger på ca. 350 kr., hvilket sagtens kan retfærdiggøres, hvis du ønsker en lidt mere eksklusiv udgave. Det er imidertid ikke strengt nødvendigt at købe den dyreste – du kan sagtens forvente dig kaffe af højeste kvalitet, når du køber en Lattissima Touch.

Du kan se alt information om Pro-versionen her.

Pro-versionen er den bedste, mest eksklusive maskine, hvis vi ser helt bort fra pris. Forskellen er dog så relativ lille, at der sagtens kan argumenteres for at købe den billigere Touch og stadig få en eksklusiv maskine, der kan producere vildt lækker kaffe.

Specifikationer (Lattissima Touch):

 • Vægt : 4.5 kg
 • Højde : 25.8 Centimeter
 • Aftagelig vandtank : 0.9 liter
 • Aftagelig mælkebeholder : 0.35 liter
 • Kapacitet for beholder til brugte kapsler : 9
 • Dimensioner (BxDxH) : 17,3 x 25,8 x 32cm
 • Drypbakke til Latte Macchiato glas
 • Automatisk slukfunktion efter 9 minutter
 • Tilbredning af opskrifter ved et tryk (mælkebaserede, varmt vand)
 • Automatisk standby efter 30 minutter
 • Producent: DeLonghi

Specifikationer (Lattissima Pro)

 • Vægt : 6.5 kg
 • Kapacitet for beholder til brugte kapsler : 13
 • Dimensioner (BxDxH) : 19.4 x 33.2 x 37.4 cm
 • Justerbar drypbakke til Latte Macchiato glas
 • Kompakt størrelse
 • Mulighed for valg af forprogrammerede sprog på digitalt display
 • Ristretto, Espresso, Lungo, Cappuccino og Latte Macchiato ved et tryk
 • Digitalt flersproget display
 • Energiklasse A (CECED)
 • Pre-programmed choice of languages on digital display
 • Ydre komponenter i anodiseret aluminium

Citiz: Klassisk Urbant Design

Som taget direkte ud af en amerikansk soap fra midten af 40’erne står Citiz med et klassisk look, der passer ind i en moderne hjem med kant. Mens den originale Citiz er kompakt og yderst elegant, findes der også en nyere version af Citiz, hvor Nespresso har tilføjet en mælkebeholder – denne hedder Citiz&Milk.

Ligesom Lattissimaen er den meget enkelt at brygge lækker Nespresso-kaffe på. Ift. Til denne er maskinen noget mindre, og koster ca. 1000 kr. mindre. Du får altså lidt mindre kaffemaskine, uden touchskærm, og hvor du vil skulle programmere nogle af drikkene selv.

Når det så er sagt, så er Citiz (og specielt Citiz&Milk, hvis du godt kan lide mælkeskum) et rigtigt godt alternativ til Latissimaen. Langt hen ad vejen vil det også komme an på, hvorvidt du bryder dig om det minimalistiske, meget klassiske design.

Hvis du gerne vil have præcis de samme, lækre drikke som til Latissimaen fra en maskine i et lækkert design og ikke har behov for det avancerede program-system, så ser vi ingen gode grunde til, at du ikke skulle investere i en Citiz (eller en Citiz&Milk).

Specifikationer

 • Vægt : 4.6 kg
 • Aftagelig vandtank : 1 liter
 • Kapacitet for beholder til brugte kapsler : 10
 • Afkalkningsalarm
 • Strømbelastningsevne (i watt) : 1260 Watt
 • Dimensioner (BxDxH) : 23.7 x 37.2 x 27.7 cm
 • Justerbar drypbakke til Latte Macchiato glas

Maestria: Til dig der nyder at BRYGGE kaffen

Nespresso-Maestria-first

Er det for nemt med en kapsel? Kan du godt lide at gøre lidt ekstra? Så er Maestria den helt rigtige kaffemaskine til dig. Denne maskine har ligesom Citiz et retro-look, der bringer en langt tilbage i tiden.

Udover at være en manuel barista-maskine har Maestriaen en lækker mælkeskummer på forsiden, der gør til den perfekte maskine at være hjemmebarista ved – hvis du altså gerne vil slippe for alt kaffegrumsen og en del af ventetiden.

Specifikationer

 • Vægt : 5.3 kg
 • Dampdyse til mælkeskum
 • Aftagelig vandtank : 1.4 liter
 • Kapacitet for beholder til brugte kapsler : 10
 • Afkalkningsalarm
 • Dimensioner (BxDxH) : 17 x 38.5 x 30.2 cm
 • Automatisk slukfunktion efter 9 minutter, programmerbar
 • Væskesystem med pumper på 19 bar, termobloksystem til kaffe og dampdyse til mælkeskum
 • Ydre komponenter i anodiseret aluminium

Overvej disse 4 ting inden køb (!)

+ Hurtig bryggetid (i hvert fald hvis du drikker din kaffe alene)

Både når Nespresso selv og købere af produktet skal give maskinen gode ord med på vejen nævnes bryggetiden. Det tager under et minut at lave en lækker kop kaffe. Dette vil være en stor fordel, hvis du som en del af din morgenrutine laver en enkelter kop filterkaffe til dig selv, da du her vil kunne spare flere minutter.

Du skal dog være opmærksom på, at der er langt mindre tid at spare, hvis du plejer at lave flere kopper kaffe ad gangen.

+ Lækker, lækker espresso

Nespresso er verdensberømte for deres høje kvalitet. Du kan derfor forvente en meget lækker espresso, når du køber en Nespresso maskine. Dette sørger Nespresso blandt andet for ved at kapslerne som kaffen kommer i lufttætte, hvilket gør at kaffen smager som om den er frisk ristet og malet.

– Aluminiummet fra kapslerne udfordrer miljøet

Miljømæssigt er der også nogle konsekvenser forbundet med kapslerne. Hver især indeholder de ca. 1 gram aluminium (der er ca. 15 gram i en sodavandsdåse), og er dermed langt mere omkostningsfyldt for miljøet, hvis ikke du samler dine kapsler sammen og genbruger aluminiummen.

Du kan aflevere dine kapsler hos _ eller _, hvor de så kan genbruge aluminimmet or dermed reducere indvirkningen på miljøet med op mod 95%.

Hvis det er særligt vigtigt for dig, at du benytter en bæredygtigt system til at brygge kaffe, kan du investere i nogle biologisk nedbrydelige kapsler.Vi har ikke selv prøvet kapslerne, men kan se ud fra anmeldelserne, at der generelt er stor opbakning til dem.

– Op til fem gang højere pris!

Man siger at en kop kapselkaffe er ca. 5 gange dyrere end en traditionel kop filterkaffe. Derfor skal du nok regne med at dit kaffebudget vil være nødt tilat stige lidt. Særligt hvis du vælger at fortsætte med at benytte dig af de officielle Nespresso kaffekapsler. Der er flere måder, hvorpå du kan spare på kaffekapslerne – vi har samlet dem alle i vores artikel om kapslerne her.

Nespresso maskine tilbud – er det muligt?

Som oftest vil det være muligt at finde de lidt ældre modeller af maskinerne på tilbud, mens du andre gange også vil kunne få et godt tilbud ved at købe maskinen sammen med en masse kapsler.

Du skal imidlertid stadig regne med, at duvil komme til at bruge lidt flere penge på kaffe – også selvom du sparer på maskinen. Alligevel vil vi mene, at det er alle pengene værd, hvis du vægter kaffens smag, samt en enkelt og hurtig brygning relativt højt.

Enkel og hurtig afkalkning (se videoerne!)

Afkalkning af en Nespresso maskine foregår lidt forskelligt alt efter hvilken model du har købt. Vi har her samlet lidt videoer, hvor de gennemgår de forskellige maskiner:

I videoen bruger de en særlig “Nespresso afkalker”. Denne kan du købe fra deres hjemmeside, hvis du vil være helt sikker på at få det originale produkt. I praksis, vil du dog sagtens kunne bruge almindelig minuskalk, på samme måde som når du afkalker din egen maskine. De afkalker her Citiz-maskinen. Processen vil imidlertid være det samme uanset, hvilken en af maskinerne du skal afkalke.

Flere af maskinerne advarer selv, når det er tid til at afkalke maskinen. Eksempelvis advarer Lattissimaen efter den har brygget 1000 kopper.

Nespresso kapselholder: Få styr på køkkenet

Ofte kan det være sværtat holde styr på alle mange varianter, hvorfor det giver utroligt god mening at investere i en kapselholder til at holde orden i køkkenet. Den kan købes for relativt små penge og vil hjælpe dig til mere orden i køkkenet.

 

Nespresso-kaffe: Til den kvalitetsbevidste kaffedrikker med fart på

Nespresso maskinerne er ikke til at komme udenom, når man skal kigge på kapselmaskiner. Deres lækre design, fantastiske smag samt ikoniske reklamer har dannet grundlag for hele kapselkaffe-industrien.

Lige nu har de også nogle voldsomt stærke modeller på banen, hvor især Latissimaen med sine fuldautomatiske programmer skiller sig ud, som en kaffemaskine langt over standard. Hvis ikke du vil investere i en Nespresso-maskine, vil du måske være interesseret i en kaffemaskine med kværn, hvor du får den samme friske smag, men skåner miljøet.

Når det så er sagt, så kommer disse maskiner dog med en ret høj udgift i form af kapslerne, der gør kaffe ca. fem gange dyrere og kan være skadelige for miljøet, hvis ikke de genbruges. Men igen – det er prisen værd, hvis du vægter en lækker kop kaffe hurtigt og enkelt.