Opvaskemaskinen er blevet en fast del af de danske køkkener. Næsten alle har en! Det er dog ikke os allesammen, der har plads til og behov en af de helt store. Derfor kan det ofte give god mening at gå på jagt efter en bordopvaskemaskine.

En bordopvaskemaskine er en mindre opvaskemaskine, der kan stå på bordet eller i et skab. Det er oplagt at købe en bordopvaskemaskine, hvis man bor alene eller meget sjældent spiser hjemme.

Ofte vil en bordopvaskemaskine kunne vaske mellem 4 og 6 kuverter ad gangen og ikke have plads til de helt store gryder.

Bordopvaskemaskine test/sammenligning

Markedet for bordopvaskemaskiner er meget stort og kan virke næsten uoverskueligt. Der findes modeller fra en lang række forskellige producenter. Eksempelvis Miele, Siemens, Electroloux, Candy, Wasco og Bosch.

Vi har til denne ‘test’ set nærmere på specifikationerne på tre af de mest populære bordopvaskemaskiner på markedet. Vi har bedømt dem ud fra følgende kriterier:

Pris – Hvor meget koster bordopvaskemaskinen?

Bredde – Hvor bred er bordopvaskemaskinen? Her kommer det selvfølgelig meget an på dine behov – den nytter ikke at købe en 60 cm bred opvaskemaskine, hvis du kun har 55 cm til rådighed.

Kapacitet – Hvor mange kuverter kan bordopvaskemaskine vaske op af gangen?

Lydniveau – Hvor meget larmer bordopvaskemaskinen? Dette tal giver mest mening, hvis man ser dem i sammenligning med hinanden – det kan nemlig være svært at vurdere, hvor meget 50 decibel er, hvis ikke man har andre værdier.

Energiklasse/vandforbrug – hvor meget strøm bruger maskinen? Dette kan have en stor indvirkning på, hvor meget bordopvaskemaskinen vil koste dig på sigt.

Candy CDCF 6 Hvid

candy-bordopvaskemaskine-cdcf6 fra bordopvaskemaskine test

Pris – 1595 kr.

Bredde – 60 cm

Kapacitet – 6 kuverter

Lydniveau – 53 dB

Energiklasse/vandforbrug – A / 8 L

Kommentar: Denne bordvaskemaskine fra Candy er relativt billig og bruger ikke så meget strøm. Du betaler for det som du får – nemlig en opvaskemaskine, der kan det som en bordovaskemaskine skal kunne.

Tilgengæld kan man sige, at den ‘kun’ er A-mærket, nåpr det kommer til energiklasse. Selvom dette overhovedet ikke er nogen katastrofe, er der andre modeller i samme prisklasse der har A+-mærket og bruger en smule mindre vand per opvask.

Bosch SKS62E12EU Hvidbosch bordopvaskemaskine

Pris – 2777 kr.

Bredde – 55 cm

Kapacitet – 6 kuverter

Lydniveau – 48 dB

Energiklasse/vandforbrug – A+ / 7,5 L

Kommentar: Bosch er en af de mest kendte aktører indenfor hårde hvidevare-markedet. Med en investering i denne opvaskemaskine, er du sikret en A+ energiklasse maskine, der kan klare 6 kuverter ad gangen.

Dog kan man sige, at der ud fra specifikationerne ikke er nogen tydelig grund til at skulle vælge denne bordopvaskemaskine over de andre – og betale mere end 1000 kr. ekstra. Men hvis man sætter sin lid til mærkevaren og tror på, at denne nok vil holde bedre i længden ser vi absolut ingen grund til, hvorfor denne bordopvaskemaskine fra Bosch ikke skulle være en rigtig god investering.

Wasco WQP6 HvidWasco-WQP6-Hvid - bordopvaskemaskine

Pris – 1785 kr.

Bredde – 55 cm

Kapacitet – 6 kuverter

Lydniveau – 55 dB

Energiklasse/vandforbrug – A+ / 7 L

Kommentar: Budet fra Wasco er heller ikke dumt, hvis man overvejer en billig bordopvaskemaskine, der også er økonomisk i længden. Modellen koster det samme som Candy’s model, men er A+-mærket og bruger både mindre strøm og vand end denne. 

Hvis man skal sige en negativ ting om Wasco-maskinen må det være, at den larmer en smule mere end de to andre. Forskellen på hele 7 decibel fra Bosch-modellen vil kunne bemærkes, men ikke være meget dominerende. Forskellen på 2 decibel fra Candy’s model, er ikke umidelbar og tydelig for det menneskelige øre.

Konklusion – Wasco vinder bedst til prisen

Hvis man står og er på jagt efter en bordopvaskemaskine er alle opvaskemaskiner fra denne sammenligning udentvivl pengene værd. Dog kan man sige, at hvis budgettet er meget begrænset – hvis man eksempelvis er studerende eller lignende, må det være Wascos model der løber med sejren i denne omgang.