Selvom det langt hen ad vejen er en smagssag, hvilket køleskab der er det bedste til dig, har vi her set nærmere på nogle af de køleskabe som klarer sig objektivt bedst i test og får de bedste anmeldelser fra køberne. Vi har forsøgt at inddrage et relativt bredt felt af køleskabe, så du kan finde det som passer til dig.

Electrolux ERF4114AOW: Stor, energivenlig testvinder

Køb Electrolux-køleskabet billigst hos WhiteAway.

Dette køleskab fra Electrolux er brugervenligt, støjsvagt og energieffektivt. Disse kvaliteter ligger til grund for en kåring som testvinder – både hos danske Tænk og hos den svenske pendant Råd og Rön.køleskab-electrolux

Køleskabet har en stor kapacitet på 395 liter, hvilket skulle være rigeligt til selv den største familie. Yderligere er køleskabet udstyret med den unikke SuperKøl-funktion der lynhurtigt sænker temperaturen, hvis køleskabslågen har været åben længe. Temperaturen i køleskabet kan let indstilles ved hjælp af det digitale display, der findes på forsiden af køleskabet. Her er det også muligt at se den nøjagtige temperatur.

Køleskabet er energiklasse A++, hvilket giver det en plads i det gode selskab – både når det handler om klimaet, og om at spare penge. Årligt vil dette køleskab brug 117 kWh, hvilket må siges at være mere end acceptabelt. Eksempelvis er belysningen i køleskabet LED, hvilke minimerer mængden af energi brugt.

Køleskabslågen fra fabrikken er højrehængt, men der er mulighed for at vende lågen, hvis du ønsker den venstrehængt i stedet. Døren har hele fem hylder, hvoraf de to kan justeres i højden.

Hvad siger køberne?

Generelt får dette køleskab gode anmeldelser fra køberne. På WhiteAway har køleskabet fået 4,3 stjerner ud af fem mulige.

”Er ikke sikker på at det bruger så lidt el som angivet men det er mere rummeligt og overskueligt end det fra Bosch som vi måtte returnere andetsteds. Støjer heller ikke nær så meget. God kvalitet til den pris vi betalte.”

Specifikationer:

 • Højde: 1,85 m
 • Bredde: 59,5 cm
 • Dybde: 66,8 cm
 • Kapacitet: 395 liter
 • Energiklasse: A++ (årligt energiforbrug 117 kWh/år)
 • Vendbar dør (højrehængt)
 • Maks. Lydniveau: 39 dB

Bosch KSV36BW30: Brugervenlig og bæredygtig

Køb Bosch-køleskabet hos WhiteAway.

bosch-koleskab

Dette køleskab fra Bosch bliver kåret som en testvinder hos magasinet Tænk. Det gør det ved at være det mest brugervenlige køleskab i testen. Blandt er det udstyret med elektronisk display på fronten, energibesparende LED-pærer i hele køleskabet, modsat andre køleskabe, hvor der kun er en enkelt pærer til at lyse.

Køleskabet er udstyret med ventileret køling, hvilket betyder, at temperaturen er konstant i hele køleskabet. På den måde holdes alle varerne friske og på den rette temperatur – uanset om de står øverst eller nederst i køleskabet.

Køleskabet har en kapacitet på 346 liter, hvilket er rigeligt til langt de flest familier. Samtidig er det energiklasse A++, og har et årligt elforbrug på 112 kWh. Dette er både godt for miljøet og for din pengepung.

Køleafdelingen består af 7 hylder af sikkerhedsglas, hvoraf 5 af dem er justerbare, samt 4 udtrækkelige glashylder og en grøntsagsskuffe med teleskop-udtræk. Lågen er vestrehængslet fra producentens side, men den kan vendes uden videre problemer.

Hvad siger køberne?

Generelt får dette Bosch køleskab gode anmeldelser fra køberne. På WhiteAway har køleskabet fået 4,5 stjerner ud af fem mulige.

”God plads. Tilpas med hylder. God grønsagsskuffe + en stor skuffe til “alle småtterier”.”

Specifikationer:

 • Højde: 1,86 m
 • Bredde: 60 cm
 • Dybde: 65 cm
 • Kapacitet: 346 liter
 • Energiklasse: A++ (årligt energiforbrug 112 kWh/år)
 • Vendbar dør (venstrehængt)
 • Maks. Lydniveau: 39 dB

Gorenje R6192KW: Bedst til prisen-køleskab

Køb Gorenje-køleskabet billigst hos WhiteAway.

ette køleskab er til dig som gerne vil have et billigt alternativ i høj kvalitet. Det vinder prisen som det bedste ”billigere alternativ” hos Tænk. Her roser de det for at have en stor kapacitet og et meget begrænset elforbrug – alt sammen til en meget rimelig pris.Test bemærker, at du med de anbefalede indstillinger, vil kommer til at have for høje temperaturer (op til 7 grader) nogle steder i køleskabet. De angorenje-køleskabbefaler der, at man indstiller det til 2-3 grader, for at undgå problemer på denne front.

I forhold til størrelse vinder R6192 prisen som det mest energieffektive køleskab. Med sine 368 liter er køleskabet stort og rummeligt, og bruger kun 114 kWh årligt. Lydniveauet er også mere end acceptabelt med 38 dB, som det maksimale.

Der er syv glashylder, en flaskehylde, tre justerbare hylder i døren og en grøntsagsskuffe. Køleskabe døren er udstyret med slotin-funktion, der gør det muligt at åbne døren helt – også selvom køleskabet er skubbet helt ind i et hjørne.

Hvad siger køberne?

Generelt får dette Gorenje køleskab gode anmeldelser fra køberne. På WhiteAway har køleskabet fået 5,0 stjerner ud af fem mulige.

”Vi købte dette hos Whiteaway.com og det opfylder alle vores behov. Masser af plads. Har lige holdt stor fest hvor 48 forretter kunne stå inde i. Skøøønt”

Helle Nielsen, Taastrup

Specifikationer:

 • Højde: 1,85 m
 • Bredde: 60 cm
 • Dybde: 64 cm
 • Kapacitet: 368 liter
 • Energiklasse: A++ (årligt energiforbrug 114 kWh/år)
 • Vendbar dør (højrehængt)
 • Maks. Lydniveau: 38 dB

Gram KS 3406-90 FX – køleskab i rustfrit stål til god pris

Køb Gram-køleskabet billigst hos Whgram-koleskabiteAway.

Dette køleskab fra Gram er meget eksklusivt og emmer af god kvalitet. Fronten er i rustfrit stål og er udstyret med den særlige Anti-fingerprint-teknologi, der gør det let at holde fronten ren.

Det har en god kapacitet på 363 liter, hvori der blandt andet er en grøntssagsskuffe på 24 liter. Denne  store kapacitet gør det også velegnet til større familier. Der er 7 hylder i køleskabet, hvoraf de fem er flytbare. Herudover er der også en vinhylde og fire dørhylder, samt en flaskeholder. Køleskabet er i energiklasse A+, hvilket er pænt, men dog alligevel placerer det midt i feltet på denne front.

Lydniveauet er også meget lavt på kun 37 dB, hvilket er betydeligt mindre end mange modeller i denne prisklasse.

Hvad siger køberne?

Generelt får dette Gram køleskab gode anmeldelser fra køberne. På WhiteAway har køleskabet fået 5,0 stjerner ud af fem mulige.

”Vi er en stor familie der altid manglede ekstra køleskabsplads. det har vi så sandelig fået med dette ekstra køleskab. ”
Nicolai, København Ø

Specifikationer:

 • Højde: 184,5 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Dybde: 60 cm
 • Kapacitet: 363 liter
 • Energiklasse: A+ (årligt energiforbrug 173 kWh/år)
 • Vendbar dør (højrehængt)
 • Maks. Lydniveau: 37 dB

Gode tips til køleskabet

Udover at finde det rigtige køleskab er der også en lang række vigtige ting som du skal vide om emnet. Vi har her samlet en liste over nogle gode artikler om emnet og kort ridset hovedpointerne op. Herudover kommer vi også med vores gode råd til at vælge det rigtige køleskab.

Tænk

Tænk er en meget stor ressource indenfor testning af forskellige varer i Danmark. Udover deres glimrende og grundige tests, som vi (blandt andet) har brugt som grundlag for denne artikel, har de også en masse tips til køleskabet.

Blandt andet kan du gratis læse om 5 klassiske fejl, som folk begår med deres køleskab. Udover at beskrive problemerne, kommer Tænk også med nogle enkle løsningsforslag.

Du kan også læse om, hvordan du kan køle din mad energivenligt, og dermed sparer både klimaet og din pengepung.

Flere tips bliver tilføjet løbende… 🙂

Køb det rigtige køleskab: 3 hurtige

Vælg den rigtige størrelse!

Du kan regne med at man i gennemsnitligt bruger 60-70 liter kølskabsplads per person. Derfor vil en familie på fire ofte kunne nøjes med et køleskab på 250-300 liter, mens man i større familier skal lidt højere op i volumen.

Nøjs med et enkelt køleskab!

Det er langt bedre at købe et køleskab, som måske lige er stort nok, end det er at købe to mindre køleskabe. De bruger langt mere strøm! Så er du i tvivl om det køleskab, du har valgt er stort nok, så er det sandsynligvis en god idé at vælge en størrelse større.

Undgå at købe brugt

Selvom at det med mange ting ofte er en god og økonomisk løsning at købe brugt, så er det sjældent tilfældet med køleskabe. Dette skyldes at ældre køleskabe ofte bruger markant mere strøm end nyere skabe.

Men hvis du kan finde en nyere model og er sikker på strømforbruget, så kan det godt lade sig gøre.