Aftensmaden er spist, der skal tages af bordet og sættes i opvaskemaskinen. Som en fast bestanddel af den danske dagligdag har opvaskemaskiner en stor betydning. Men hvilken en er den bedste? Vi har her set nærmere på nogle af de forskellige opvaskemaskine tests fra 2015 og har fundet frem til disse tre modeller som vi mener er de absolut bedste:

Siemens SN45M209SK – den bedste opvaskemaskine 2015

Siemens-sn45m209sk-300-300


Denne opvaskemaskine fra Siemens har både vundet danske og svenske tests.

Som en klar testvinder i både Tænk og det svenske magasin Råd og Rön er der ingen tvivl om, at Siemens SN45M209SK er en opvaskemaskine i verdensklasse. Den er udstyret med den bedste vaske- og tørreevne på markedet, samtidig med at støjniveauet er lavt.

Den er udstyret med 5 forskellige programmer: Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Party 45 grader og forskyl. Den har også den nye varioSpeed Plus-teknologi, der gør det muligt at vaske endnu hurtigere end tidligere.

Yderligere er den også miljøvenlig og mærket med A+++-mærkning, hvilket indikerer at energiforbruget er meget lavt. I forlængelse af dette har den også en ”halfLoad”-funktion, som gør at du sparer energi, hvis du kører maskinen uden, at den er helt fyldt.

Anmeldelser fra køberne

”Opvaskemaskinen er meget god og vasker pænt op Og er hurtig” – Lillian Højeste

 

”Jeg købte den for en månede siden, Det er den bedste tørring jeg har oplevet, alt bliver tør ingen vand dråber super. Lydniveauet Kunne godt være beder, men den er ok.” – Diablo

Specifikationer

 • Energiklasse: A+++
 • Tørreevne: A
 • Støjniveau: 44dB
 • Antal kuverter: 13
 • Energiforbrug, årligt: 234 kWh
 • Energiforbrug/vask: 0,82 kWh
 • Vandforbrug, årligt: 2660 liter
 • Vandforbrug/vask: 9,5 liter

Kilde: WhiteAway.com

Bedst i test: Siemens SN45M231SK

Siemens-SN45M231SK-Hvid-opvaskemaskine

Denne Siemens Opvaskemaskine er af højeste kvalitet.

Denne opvaskemaskine vasker selv de mest beskidte tallerkner rene – nærmest lydløst. Dette har fået både det danske forbrugermagasin Tænk og det svenske Råd og Rön til at kåre den til en af de bedste opvaskemaskiner i test.

I prisklassen lige under SN45M209SK går du ikke glip af meget funktionalitet. Den er både udstyret med fem programmer: Intensiv, Auto, øko, party og forskyl og har de avancerede funktioner Shine and dry, variospeed og Halfload.

Yderligere er den også udstyret med en timerfunktion, der gør at du kan udskyde starten af maskinen i op til 24 timer. Meget praktisk hvis du eksempelvis gerne vil have at den vasker lige inden du kommer hjem om eftermiddagen.

Dette gør opvaskemaskine til en af de mest avancerede på markedet, samtidig med at dens A+++-rating indikerer, at den er yderst miljøvenlig.

Når du så indsætter alt denne teknologi i en opvaskemaskine med en kapacitet på 13 kuverter, med en bestikkurv og to udtræk, så har du en vaskeægte testvinder.

Anmeldelser fra køberne

Jeg købte denne opvaskemaskine lige inden jul. Alt klappede: levering til tiden, installation upåklagelig og maskinen af høj kvalitet. (fem stjerner) – Steen

 

Jeg er super tilfreds med kurvenes indretning. Man kan fylde maskinen i tre lag med små skåle i på det øverste lag – over glas og kopper. Jeg er også særlig tilfreds med at tallerkenholderne flere steder kan lægges ned, så pladsen kan bruges til skåle eller gryder. Og til sidst er jeg super tilfreds med det lave lyd niveau (fem stjerner) – Dorthe G

Specifikationer

 • Energiklasse: A+++
 • 13 Kuverter / Lydniveau: 44 dB(A)
 • 5 programmer / 4 temperaturer
 • TÆNK Bedst i test april 2013
 • Energiforbrug pr. opvask: 0,75 kWh
 • Vandforbrug pr. opvask: 10 liter

Kilde: Wupti.com

Bedste Bosch opvaskemaskine: SMU53M72SK

bosch-opvaskemaskine

Den opvaskemaskine er en af de bedste på markedet og den bedste af mærket Bosch.

Kunderne og testresultaterne er enige: Denne Bosch opvaskemaskine er pålidelig, energieffektiv, støjsvag – og så kan den vaske alt din service. Specielt tørreevnen er imponerende, hvor alle tallerkner er tørre nok til bare at blive puttet i skabet.

Det største minus ved denne Bosch opvaskemaskine er det relativt høje tidsforbrug. Dette giver imidlertid god mening, da det naturligvis tage lidt længere tid, når man skal have servicen helt tør. På den måde er de to timer som maskinen godt givet ud, da du sparer tid, når du skal til at sætte tallerkner, bestik og glas på plads.

Overordnet set får du med denne opvasker en kvalitetsmaskiner hvor du kan regne med at alting bliver både rent og tørt, uden at det kræver alt for meget energi.

Anmeldelser fra købere:

”Rigtig god – Dog er hullerne i bestikkurven ret små, og i 2 er der ikke skillevæg imellem!” (4 stjerner) – Irene Møller Sørensen

”Super. Rigtig god (5 stjerner)” – Claus Engmann

”Helt klart at det er en test vinder, rimelig lydløs og tørre selv de plasticbøtter som den gamle havde svært ved”(5 stjerner) – Michael Frandsen

Specifikationer

 • Energiklasse: A+++
 • 13 Kuverter / Lydniveau: 44 dB(A)
 • TÆNK Bedst i test
 • Zeolith-tørring
 • Energiforbrug pr. opvask: 0,77 kWh
 • Vandforbrug pr. opvask: 10 liter

Tre hurtige huskeråd:

Udover at anbefale disse tre vaskemaskiner har vi også nogle købstips til, når du skal købe opvaskemaskine herunder:

Kend dit behov

Det vigtigste når du skal ud og købe en ny opvaskinemaskine er, at du kender dit eget behov. Der findes en lang række forskellige typer af opvaskemaske. Disse er alle i forskellige i forskellige prisklasser og målrettet forskellige behov. Det behov afhænger af, hvor mange der bor på din husstand og hvor meget I vasker op. Yderligere kan man også snakke om et behov for “flere funktioner”. Oftest vil det være sådan, at den billigste opvaskemaskine har meget få funktioner, mens de dyrere modeller har mange forskellige programmer og funktioner. Hvis dit behov ikke er så stort, kan det være en god ide at kigge efter en bordopvaskemaskine.

Ny teknologi

Hvert år kommer der nye funktioner frem. Det svinger meget fra mærke til mærke, hvilke funktioner det er. Så læs lidt om funktionerne og forsøg at afgøre, hvorvidt du mener at disse nye teknologier vil være behjælpelige i forhold til at få dækket dit behov.

Kend dit budget

Dette er en af de vigtigste ting, når man køber hvidevarer. Det kan spare dig rigtig meget tid i jagten på en ny opvaskemaskine, hvis du allerede på forhånd ved, hvor meget du har at bruge. Eksempelvis giver det ikke mening at prøve den nye topmodel, hvis du kun lige har sat penge nok af til købe en billig standardmodel. Forskellige slags opvaskemaskiner Som tidligere nævnt findes der en række forskellige typer af opvaskemaskiner. Vi har her valgt tre vigtige ud samt den vi mener er den bedste model i hver klasse.