En havetrampolin kan være det bedste legeredskab, du nogensinde har købt. Den kan være genstand for leg og sjov samtidig med, at den træner dit barns motorik og muskler.

Det er vigtigt at finde en trampolin af højeste kvalitet – derfor har vi været rundt og undersøge markedet for at finde de bedste havetrampoliner, du kan få og undersøgt hvor du kan få dem billigst.

Det er blevet til denne guide, hvor vi har udvalgt de bedste modeller, skrevet om udstyr og reservedele og fundet de bedste kilder til information på området.

Prisvinder: Berg favorit

berg-favorit-havetrampolin-2016

Køb Berg Favorit hos Coolshop. Læs mere her.

De senere år har Berg trampoliner vundet stort indpas på det danske marked.

Det er ikke uden god grund; trampolinerne vinder tests på stribe og glæder familier på en sikker måde.

Trampolinerne produceres af det hollandske legetøjsfirma Berg Toys, der igennem tre årtier har produceret legeredskaber til haven.

Denne model, Berg Favorit, er kendt for sin gode holdbarhed, det diskrete design og det faste opspring.

Den fås i tre forskellige størrelser (330 cm, 380 cm, 430 cm) og i to modeller (en til nedgravning, en til at have stående på jorden).

Høj sikkerhed, men ikke for de mindste

Berg Favorit har et højt sikkerhedsniveau med sin tykke sikkerhedsmåtte, sit solide, velisolerede sikkerhedsnet og den stabile byggekvalitet.

Springdugen på trampolinen er udført i slidstærkt, fast og UV-resistent materiale. Denne dug er spændt op med Bergs ”Goldspring Solo”-fjedre. Dette giver trampolinen et præcist opspring med minimal risiko for at falde.

Dette faste opspring gør også at trampolinen har en anbefalet minimumsvægt på 30 kg. Er du på jagt efter en trampolin til de mindste, anbefaler vi at du kigger videre på BERG Champion herunder.

Favorit Inground

favorit inground

Køb trampolinen på tilbud fra Coolshop.

Hvis du gerne vil have en mere diskret løsning, end en almindelig havetrampolin, så anbefaler vi, at du investerer i en nedgravet trampolin.

BERG producerer en trampolin i denne serie, der kan graves ned. De nedgravede trampoliner fra Berg er unikke i den forstand, at de er skabt til at blive gravet ned og derfor kommer helt uden ben.

Det betyder, at der ikke opstår rust eller lignende.

TIP: Vær sikker på, at der rigeligt med åben plads rundt om den nedgravede trampolin, da der ellers kan opstå farlige situationer, hvis barnet kommer til at hoppe af.

Netop fordi, der ikke leveres ben med fås Favorit Inground til en meget rimelig pris.

Berg Champion – kvalitetstrampolin for alle

Prisklassen lige over Favorit-serien er Berg Champion. Denne er udstyret med Twinspring Gold-fjedre og materialer af højeste kvalitet.

Den fås i fire forskellige størrelser (270 cm, 330 cm, 380 cm, 430 cm) og ligesom Favorit-serien både i en version til nedgravning og en til at have stående på jorden.

På grund af sine Twinspring-fjedre er Berg Champion en smule blødere i sit opspring, hvorfor den kan bruges af børn i alle aldre og på alle størrelser.

Sikkerhedsnet af højeste kvalitet

Specielt skal det særligt udformede sikkerhedsnet, som følger med alle have-versioner og kan tilkøbes til nedgravningsversionerne fremhæves. Udformningen før det meget modstandsdygtigt over for stød.

Det plads- og prisvenlige alternativ: Berg Talent

Hvis du gerne vil have en trampolin med god sikkerhed og komfort, men ikke ønsker at investere mange tusinde kroner og halvdelen af din have, så er Berg Talent et billigere og mere pladsøkonomisk alternativ.

Berg Talent fås i tre forskellige størrelser (180 cm, 240 cm, 300 cm) og er således den mindste i BERG-serien.

Den findes i både en Inground-model og som en klassisk havetrampolin.

Her giver du afkald på de eksklusive guld-fjedre, den tykkere isolering og så kan den kun bruges af børn, da den har en maksvægt på 50 kg (70 kg for 300 cm-modellen).

Men hvis du blot ønsker at give dit barn god mulighed for at hoppe og ikke har en stor have, så får du BERGs velkendte kvalitet her.

Kantpolstringen er 17 mm tyk, 29 mm bred, så den dækker alle fjedrene. Yderligere er rammen udført i galvaniseret stål og beskyttet mod rust. Hoppedugen er ligesom de øvrige BERG-modeller uv-beskyttet, så den ikke bliver skadet af sollyset.

BERG Inground talent

Du kan med fordel investere i en Inground Talent, hvis du gerne vil spare udsynet i haven.

Den kan relativt nemt sætte op, da den er skabt til at være gravet ned, da benene kun er 20 cm høje og ikke skal ned i hullet.

Den kan yderligere fås både med og uden sikkerhedsnet.

Til eliten: BERG Elite+

Hvis du ikke vil gå på kompromis med opspring, komfort eller sikkerhed – så er denne Elite-model fra Berg den rigtige for dig.

Mens mindre børn ikke vil kunne mærke forskel, så har den et sublimt opspring som alle ”øvede” og ”meget øvede”, vil sætte stor pris på.

Dette er derfor den perfekte trampolin, hvis du for flere år tilbage investerede i en trampolin, som dine børn har brugt flittigt og nu ønsker at opgradere.

BERG selv kalder Elite+ for ”Best of its kind”, hvilket ikke er helt ved siden af. BERG elite+ har imponeret mange anmeldere og købere.

Til de øvede

Berg Elite+ kommer i tre forskellige størrelser (330 cm, 380 cm, 430 cm), samt i en version med ”Tattoospillet”. https://www.bergtoys.com/trampoline-tips/tattoo-game.html

Den er udstyret med mellem 96 og 128 Twinspring Gold-fjedre, der er BERGs egen, patenterede løsning.

Maksimalvægten er 100 kg for 330 cm-versionen, 110 kg for 380 cm og 120 kg for 430 cm-versionen. Beskyttelseskanten er 30 mm tyk og 40 cm bred, hvilket minimerer risikoen for at få benene i klemme mellem fjedrene.

Berg ELITE+ Inground

Trampolinen findes også i en version til nedgravning. Selvom dette kræver noget mere arbejde til at starte med, så kan det på længere sigt godt betale sig at investere i en nedgravet trampolin, hvis du gerne vil gøre den så diskret som muligt.

Selve installationen kræver nogle timers udgravning og nogle timer til at samle alle delene og placere trampolinen korrekt over hullet.

Salta trampolin: Premium Black Edition – firkantet havetrampolin

Hvis du heller vil have en firkantet trampolin, så er Salta Premium Black Edition også en mulighed. Her får du en trampolin i et stilet, sort look udført i galvaniseret stål og gode materialer.

Høj maksbelastning og holdbar springdug

Denne trampolin er udført i gode materialer og i en firkantet form, hvilket giver den en høj maksbelastning på 150 kg, hvilket bestemt er værd at tage med.

Især kan springdugen fremhæves som en stor force, da den er udført i tykt (0,35 mm PVC) materiale, der er UV-beskyttet, så den påvirkes mindre af sollyset.

Fjedrene er dobbeltkoniske og galvaniseret inden formning, hvilket giver dem en ekstra lang holdbarhed. Du skal ikke regne med mange knirkelyde fra denne trampolin.

Kantpuden har en tykkelse på 20 mm, en bredde på 29 cm og er udført i EPE-skum, der minimerer risikoen for karambolage med fjedrene.

http://www.moreland.dk/da/products/trampolin/salta-trampolin-152x213cm-sort

Minitrampolin (træningstrampolin til børn)

En minitrampolin er perfekt til dig, der ikke har en kæmpe have, men stadig ønsker at give dit barn mulighed for at træne motorik og balance.

Denne model fra AbilicaOnline har en bøjle, der giver dit barn en følelse af sikkerhed mens de hopper.

Den kan både bruges inden- og udendørs – det anbefales dog, at den stilles på et fast underlag for at give den optimale hoppeoplevelse.

Trampolinen er for de mindste (1-5 år) og har en maksimumvægt på 30 kg. Hoppefladen måler 30×30 cm, hvilket gør den meget nem at opbevare.

Springdugen er – modsat de andre trampoliner i denne oversigt – fastnet med en elastik i stedet for fjedre, hvilket gør den tilpas ”løs” til at give de mindste en god oplevelse.

Tilbehør og reservedele

Trampolincover – beskyt trampolinen mod vind og vejr

Hvis du gerne vil passe på din trampolin, så er det en god idé med et cover til trampolindugen.

Dette beskytter den mod regn, nedfaldne blade og ikke mindst sollys. Selvom trampolinerne som udgangspunkt er meget modstandsdygtige over for vind og vejre, kan det ikke undgår at vejret slider lidt på dem.

Dette kan du mindske markant ved at investere i et cover.

Udover at fungere som beskyttelsescover kan plasticdugen også benyttes som en ”afspærring”, hvis du til fødselsdage eller lignende ønsker at spærre den af.

Sikkerhedsnet – forøg sikkerheden

Hvis du ikke i første omgang har købt en trampolin med sikkerhedsnet, så kan du også købe det som tilbehør senere hen.

Nettet beskytter børnene fra at falde ud af trampolinen – hvilket specielt er vigtigt, hvis din trampolin ikke er nedgravet.

Stige til trampolin

Ligesom sikkerhedsnettet kan du også tilkøbe en stige senere hen, hvilket gør det markant lettere at komme op og ned fra.

Du kan naturligvis også lave en stig selv ud af noget træ, eller bruge en skammel, men det er mere sikkert at benytte sig af en fastmonteret stige.

Stiger kommer matchende til de forskellige modeller af BERG-trampoliner, men kan bruges på flere forskellige trampolintyper.

Telt til trampolin

Hvis du gerne vil kunne campe på din trampolin, så kan et telt være den perfekte måde. Læs mere om det her.

Skoholder til trampolin

Det er vigtigt for trampolinens holdbarhed, at skoene altid bliver taget af inden hopperiet begynder.

Men specielt hvis græsset er vådt kan dette være irriterende og betyde våde, beskidte sko.

Ligeledes kan det være utroligt irriterende at hoppe med sin mobil i lommen.

Dette kan løses ved at købe en skoholder, med 9 opbevaringslommer. Her er der både plads til sko, mobil, drikkevarer og madkasser.

Tests af havetrampoliner: Sådan har vi udvalgt trampolinerne

For at vælge de bedste trampoliner på markedet har vi set på

  • Tests af trampoliner
  • Brugeranmeldelser
  • International anerkendelse og historik
  • Materialer og garanti

Selvom trampoliner ikke er et ligeså gennemtestet område som eksempelvis kaffemaskiner eller mikroovne, så er der alligevel foretaget en del tests af trampoliner gennem tiden. Yderligere har vi også kigget på forskellige andre resurser, der kan være med til at hjælpe dig til en bedre oplevelse på trampolinen.

Bäst i test

Det svenske testmagasin Bäst i Test har testet en lang række trampoliner – og de kårer BERG trampolinerne som den klarer vinder.

Især fremhæver de den gode kvalitet og sikkerhed.

Vores Børn

Magasinet Vores Børn har også (tilbage i 2009 lavet en mindre feature om trampoliner. Her anbefaler de især Berg Tattoo, da de finder spillet både sjovt og motiverende for børnene.

Selvom artiklen er af ældre dato er den en gennemlæsning værd, hvis du skal til at købe en ny trampolin til haven.

Sikre trampoliner til privat brug

På Sikkerhedstyrelsens hjemmeside, kan man læse, hvordan der fra 2015 er kommet en ny standard for trampoliner, som fabrikanter nu kan følge i stedet for at opnå typegodkendelse.

For forbrugeren betyder det, at du nu kan købe trampolinen som følger standarden. Men hvis trampolinen er over 150 cm i diameter og er testet efter standarden, så skal den være udstyret med sikkerhedsnet.

Det understreges også, at det er meget vigtigt at følge fabrikantens anvisninger, da deres ansvar ellers bortfalder.

Du må for eksempel ikke grave en trampolin ned, hvis ikke den er lavet til nedgravning. Der skrives også, hvordan reglementet er anderledes for nedgravede trampoliner, der som udgangspunkt ikke

BergToys.com

Da vi har skrevet om en del Berg trampoliner, har vi også brugt deres hjemmeside, hvor du kan finde mere detaljeret information om de forskellige modeller.

Der findes også andet information som for eksempel købguides, dybdegående materiale om fjedrene, reglerne til deres tattoospil og meget mere.

Selvom man selvfølgelig ikke skal tage det hele for gode varer, så var der her en god kilde til information.

Samvirke/Bolius

Samvirke og Bolius har også skevet en meget udførlig guide til, hvordan du vedligeholder din trampolin bedst. De understreger (ligesom os!), at det godt kan betale sig at købe en kvalitetstrampolin, da den holder markant længere.

Yderligere kommer de så med 9 meget konkrete råd til, hvordan man undår for meget slid. Det vigtigste er efter vores mening det sidste: Sørg for at tage trampolinen ind om vinteren! Vejret i Danmark er for kold og vådt til en trampolin om vinteren.

Abilica-onlines blog

En anden god guide kommer fra Abilica-online, der på deres blog skriver mange af de samme ting som også indgår i Bolius’ guide.

Specielt tippet om at investere i et forankringssæt er vigtigt. Det stabiliserer din trampolin og minimerer mængden af vred som rammen udsættes for.

Amazon.de

En god kilde til brugeranmeldelser er altid Amazon. Her har flere bruger tilkendegivet deres store glæde ved trampolinerne – og vi har taget disse anmeldelser med i vores overvejelser.

Konklusion – den bedste havetrampolin?

Hvilken trampolin er så den bedste? Det er svært at komme med en endelig konklusion, men især modellerne fra BERG Toys har udmærket sig, og henvender sig til et bredt publikum.

Hvis du gerne vil have en firkantet trampolin, så er Saltas ”Premium Black Edition” bestemt heller ikke noget dårligt bud.